zenbook 3

Review Asus Zenbook 3: klein maar fijn?

Niet zo lang geleden was ik op een event van Asus in Amsterdam waar ik de Asus Zenbook 3 zag liggen. Hij is klein en heeft een donkerblauw metalen design, afgewerkt met goud. Ik was meteen verkocht door het luxe uiterlijk van deze laptop en heb dan ook met veel plezier de Asus Zenbook 3 UX390UA mogen testen. Lees hier mijn review.

Design

De Asus Zenbook 3 heeft een zeer luxe design en valt ook onder de wat meer high-end laptops. Hij is super dun en vergelijkbaar met Apple’s Macbook. De laptop kan aangeschaft worden in 3 verschillende kleuren. Rosé met goud, donkerblauw met goud en zilver met goud. Ik heb zelf de donkerblauwe met goud mogen testen en vind deze combinatie prachtig. De laptop heeft zelf geen usb 2.0 poorten omdat hij zo dun is. Wel zit er een usb-externer bij om toch gebruik te kunnen maken van usb 2.0 aansluitingen. Het toetsenbord en scherm zien er mooi en strak uit en het beeldscherm ziet er dankzij de Intel integrated graphics levendig uit op een kleine laptop als deze.

Specificaties

Nog even de specificaties op een rijtje. De Zenbook 3 heeft een beeldscherm van 31,7 cm (12.5 inch) met een resolutie van 1920×1080 pixels. Verder heeft de Zenbook 3 een Intel Core i7 – 7500U processor. De laptop wordt aangeleverd met een Windows 10 besturingssysteem, heeft een 16 GB ram geheugen en een SSD opslagcapaciteit van  512 GB. Levensduur van de accu is gemiddeld zo’n 9 uur. Verder heeft de Zenbook 3 nog een ingebouwde VGA camera en bevat Quad luidsprekers. Maar het belangrijkste: hoe goed is deze laptop in de praktijk?

In gebruik

De Zenbook 3 is snel aangesloten en is dankzij de krachtige specs erg snel opgestart. Ik nam de laptop vaak mee naar de universiteit om tijdens colleges aantekeningen te maken, te werken aan studie of aan Techgirl gerelateerde opdrachten. De Zenbook 3 weegt minder dan een kilo en is dus ideaal om mee te nemen naar werk, colleges etc. Het toetsenbord ziet er strak uit, typt erg fijn en maakt weinig geluid.

Thuis gebruikte ik de Zenbook 3 om te studeren, films te kijken en te schrijven. Ik had vaak verschillende programma’s tegelijkertijd openstaan maar had persoonlijk vrijwel nergens last van. Wat me erg verbaasde is het geluid van De Zenbook 3. De laptop is klein maar de muziek die eruit komt is dankzij de Quad speakers waanzinnig voor een kleine laptop.

Een minpuntje van de laptop is de camera. Het verbaast me dat de nieuwste laptops met de beste specificaties tegenwoordig nog steeds slechte camera’s hebben. De foto’s zijn totaal niet scherp en niet van de goede kwaliteit. Mocht je gebruik willen maken van Skype of videobellen, dan zou ik dat niet met deze laptop doen.

De kwaliteit van het scherm maakt het wel goed. De Zenbook 3 is niet alleen super handig voor studie en werk, ook wanneer je een dagje wilt Netflixen en je favoriete serie wilt bingewatchen in bed, kun je met de Zenbook 3 lekker lang in bed of op je bank hangen zonder de Zenbook weer op te laden. Mocht het wel nodig zijn dan is de accu ook weer erg snel opgeladen.

Conclusie

Persoonlijk ben ik erg te spreken over de Zenbook 3 UX390UA. Omdat deze laptop in de categorie high-end valt merk je dat ook aan de prijs. De Zenbook 3 UX390UA is te koop vanaf 1499,00 maar je krijgt wel waar voor je geld. Ik heb tijdens het testen geen problemen gehad wanneer het aankomt op snelheid en opslag van de laptop. Ik ben wel benieuwd in hoeverre deze laptop zwaardere programma’s en echte gaming aankan. Persoonlijk vind ik het ook een beetje jammer dat je niet even snel een usb-stick kan aansluiten op de laptop. Hiervoor zou je toch gebruik moeten maken van de usb-externer. Verder vind ik het fijn dat de laptop een goede geluidsinstallatie heeft en blijf ik zeer positief over de Asus Zenbook 3 UX390UA. Klein maar zeker fijn!

Design
10
Bediening
8.5
Camera
4.5
Batterij
9.5
Prijs
6.5
Beeldscherm
9
8

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.