Muziek. Ik sta er mee op en ik ga ermee naar bed. In mijn huis is er eigenlijk nooit een moment dat er geen geluid door de speakers knalt. Alleen die speakers… die hadden helaas hun beste tijd wel gehad. Des te blijer was ik dan ook dat ik de Sonos Play:1 mocht testen, met bijbehorend bevestigingssysteem van Vogels.

Formaat

De speaker bezorgde me bij opening van de doos toch wel wat vraagtekens. Niet door het design, want daar is helemaal niets mis mee, maar de grootte. Kan er uit zo’n klein apparaat wel enigszins goed geluid komen? Ik kwam er razendsnel achter, want het installeren van de Sonos Play:1 was namelijk zo gebeurd. Je hebt de handleiding vrijwel niet nodig (thanks Sonos), en downloadt binnen een paar seconden een app op je laptop of telefoon. Die wordt vanzelf gekoppeld aan Spotify, Deezer, Soundcloud of je eigen muziek. Alles gaat bovendien via je wifi, een kind kan de was doen.

Partytime

Nog geen vijf minuten na installatie kon het feest in mijn appartement beginnen. En een feestje dat is het, met die Sonos. Super zuiver geluid uit zo’n opvallend kleine speaker! Je hebt geen bakbeesten van boxen meer nodig, en dat is toch wel een voordeel in een klein Amsterdams huisje. Je kan de bass aanpassen naar je voorkeur, iets waar mijn buren dankbaar voor zullen zijn. Het minimalistische design van de speaker staat mij bovendien erg aan: wit met een zilveren voorkant. Niet opvallend, maar des te beter.

Steunen

En dan de steunen van Vogels. Je kan kiezen uit een wandbeugel om je box aan de muur te bevestigen. Hiervoor moet je natuurlijk wel een gat boren, en daar zal niet iedereen voorstander van zijn. Maar het voordeel is dat je de box precies op de hoogte van jouw voorkeur kan bevestigen. Een andere optie is de voetsteun. Zelf vind ik die er iets minder aantrekkelijk uitzien. Maar met een hoogte van maximaal 82 centimeter is ‘ie wel erg handig. Je hoeft niet in de muur te boren en je kan je box anytime verplaatsen. Dat heeft zo zijn voordelen natuurlijk.

Prijs

Voor een Sonos Play:1 speaker betaal je 229 euro in de winkel. Niet goedkoop, maar dan heb je ook wat. De muurbeugel van Vogels kost 35 euro en voor de voetsteun betaal je 80 euro.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.