Overnachten in Valencia – hoe ik zelf dit leuke B&B vond

Het leven van een TechGirl is het soms hollen en dan weer stilstaan. Zo kan het wel eens gebeuren dat we meerdere buitenlandse perstripjes hebben in één week tijd. In mei vloog ik bijvoorbeeld rechtstreeks van Londen naar Valencia, omdat het tijd technisch het meest efficiënt was om niet eerst naar huis te vliegen. Het leek me natuurlijk ook hartstikke leuk om te overnachten in Valencia, dus hup: op zoek naar een accommodatie!

B&B, hotel, hostel of appartement?

Bij het boeken van een overnachting vind ik een aantal criteria belangrijk:

  • Aanwezigheid van hotspots in de buurt
  • Mogelijkheid me rustig terug te trekken uit de drukte
  • Schone kamer met eigen badkamer, het liefst een beetje modern
  • Comfortabel bed
  • Prijs

Een hostel valt daarom direct af voor mij. Ik hecht veel waarde aan mijn ‘personal space’, die wil ik op zakenreis niet delen met anderen. Een appartement is daarentegen vaak weer te groot voor mij alleen; dat zou ik alleen boeken als ik ergens voor langere tijd verblijf en zo goed kan uitzoeken bij welke supermarkt je wat kunt halen.

Hoe nu verder?

Via Google weet je wel waar alle leuke hotspots zich bevinden in de stad. Soms ‘pin’ ik die ook in Google Maps. Via Booking.com kijk ik dan welke hotels en B&B’s daar het dichtste bij liggen. Meestal kies ik voor de view ‘Op kaart weergeven’ – zo kan ik de positie van de accommodaties het best vergelijken met de hotspots in Google Maps.

Booking Valencia

Overigens: een uitgebreide zoektocht doe ik meestal achter de laptop. Als ik de omgeving redelijk ken, of ik heb toch geen tijd om de stad in te gaan, dan boek ik eigenlijk altijd via de Booking app.

Wil je 25 euro minder betalen op je Booking.com reis?

Speciaal voor onze lezers geeft Booking.com 25 euro cadeau via deze link. Handig!

Aanrader: bij Opera House overnachten in Valencia

Ik heb zelf gekozen voor het Opera House B&B. Vooropgesteld: dit is niet de goedkoopste locatie in de stad, maar misschien wel één van de beste. Het ontbijt zit bovendien bij de prijs inbegrepen, wat bij veel concurrenten niet het geval is. De kamers zijn schoon, modern aangekleed en beschikken over gratis WiFi. Het personeel is vriendelijk en er is een gemeenschappelijke ruimte waar je anderen kunt leren kennen (als je wilt). Met een toegangscode kun je de hele dag in- en uitlopen als je wilt.

Het Opera House ligt direct tegen het (kilometerslange) groene park aan. Het bevindt zich op ongeveer 1,4 km van de Stad van Kunst en Wetenschap, het culturele centrum bevindt zich op loopafstand en ook het strand is met de benenwagen te bereiken (wel net de andere kant op).

Ik was echt mega blij met mijn keuze. In de video boven dit artikel heb ik een sfeervideo toegevoegd van mijn verblijf in Valencia en de personthulling die daarbij hoorde. (Je kunt hem ook rechtstreeks op YouTube bekijken)

En de pers onthullingen?

De personthullingen kon je live volgen via mijn Instagram kanaal en ook op TechGirl.nl heb ik er wat over geplaatst. Even wat linkjes op een rij:

– Londen (OnePlus 7 Pro onthulling) Instagram
– Valencia (Asus ZenFone 6 onthulling) Instagram
OnePlus 7 Pro, Asus ZenFone 6 of Oppo Reno: welke is het best?

Good to know:
Ik heb dit artikel geschreven in opdracht van Booking.com, nadat ik hen vertelde zo enthousiast te zijn over mijn overnachting in Valencia. Booking.com heeft mij niet betaald voor het verblijf (en bijbehorende mening) in het Opera House. Voor het delen van mijn ervaring, krijg ik nu wel een overnachting cadeau in Berlijn, waar ik naartoe ga voor Europa’s grootste gadgetbeurs.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.