Overnachten in ’t hotel voor de toekomst

Soms heb je daar even zin in: er tussenuit, gewoon een paar nachtjes in Nederland. And so it happened: afgelopen week sliep ik in het Van der Valk hotel in Zwolle. Een luxe design hotel dat zich goed bezig houdt met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Je vraagt je af: “Hoezo?” Nou, als blogger is het soms erg fijn om weg te zijn van je reguliere omgeving. Inspiratie opdoen en in een ander ritme leven. Géén huishouden, wél prettige kantoorvoorzieningen (gratis WiFi, goede koffie en fijne werkplekken met stroomvoorziening). Omdat we uit het Verre Oosten (lees: de Achterhoek) komen, wilden we niet te ver rijden. Zwolle it was. Ik neem je graag mee in een aantal punten over hoe zij duurzaam, innovatief en maatschappelijk ondernemen!

Elektrische oplaadpalen voor je auto

Kom je met een elektrische auto, dan kan je deze opladen bij de speciale oplaadpalen. Valk belooft dat je auto binnen 30 minuten al zo’n 80% opgeladen is. Da’s snel! Ook zijn er ‘Supercharger’ oplaadpunten van Tesla. Het hotel is in dat opzicht heel strategisch geplaatst: Tesla heeft de locaties van z’n laadpalen zo uitgezocht dat het mogelijk wordt om een groot aantal populaire routes naar het zuiden te rijden. GRATIS. Misschien toch maar een Tesla of een andere elektrische auto kopen… Vacation, here we come!

 

Afval = groene stroom

Kan je je bordje niet op? Eten weggooien is zonde – absoluut – maar in dit hotel verwerken ze het weer tot energie. Je (organische) afval wordt namelijk gebruikt als grondstof voor bio-energiecentrales. Via een innovatief verwerkingsproces wordt het afval omgezet tot groene energie en teruggeleverd aan ’t hotel.

Creatief met kaarsen

Wat ik altijd zo mooi vind aan de Van der Valk hotels, is dat ze echte kaarsen gebruiken. Geen lampjes die op batterijen draaien, maar the real deal. Zelfs in de ochtend branden er al waxinelichtjes in de lobby. Zo sfeervol! En het toffe is: de restanten van al die oude kaarsen worden verzameld, gesmolten en tot nieuwe kaarsen verwerkt! Heel creatief dus. #circulair 

Gouden groene sleutel

Misschien wat ‘suf’ om te lezen, maar het Van der Valk Hotel Zwolle heeft de gouden Green Key onderscheiding in huis. Da’s een internationaal keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus bezig zijn met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hartstikke goed bezig dus, die Van der Valkjes! Hier lees je meer over de Green Key certificering.

Ken jij nog andere hotels die duurzaam cq. innovatief zijn? Laat ’t me weten in de comments of stuur een tweet naar @TechgirlNL

In 2017 is Techgirl.nl ambassadeur voor Overijssel. Laat je verrassen door onze tech-avonturen in de regio!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.