Tinder: de film

Op zoek naar seks? De beste tips voor veilig online daten

Lekker daten, veel met elkaar praten, een zoen uitwisselen en na weken misschien met elkaar in bed belanden. Voor sommigen is dat veel te veel moeite. Soms wil je gewoon seks. Dat kan, maar vaak heb je dan minder tijd om iemand te leren kennen en goed in te kunnen schatten. Zo houd je het veilig als je op zoek bent naar seks.

Vooraf: Google je date, Google jezelf

Heb je ooit vurig je naam en adres getikt onder een online petitie? Heb je net nog geïnstagramd dat je zo kan genieten van de mooie bomen in je laantje, met als locatie je woonplaats? Daar moet je sowieso al mee oppassen, maar zeker als je online gaat daten. Google eerst goed wat mensen openbaar online over je kunnen vinden én als je dan toch bezig bent, screen je aanstaande sekspartner dan ook even. Waarschijnlijk is er niets aan de hand, maar je kunt jezelf achteraf wel wat doen als je tijdens je date iets naars ontdekt dat je eerder al op internet had kunnen vinden. Plus, je bent een TechGirl, dus dat is wel het minste wat je kunt doen, toch?

Doe een beetje rustig aan 

Dit is misschien niet direct een heel sexy gegeven om mee te beginnen, en we bedoelen ook echt niet dat je tien dates moet hebben. Maar: ‘beloof’ ook weer niet te veel voor je elkaar voor het eerst ziet. Het kan zomaar zijn dat je je date ziet en denkt: euhm, nee. Het kan zijn of haar geur zijn, het kan een catfish blijken, wat dan ook: voorpret is leuk, maar beloof elkaar niet te veel om teleurstellingen te voorkomen. Natuurlijk mag je altijd nee zeggen, wat je ook belooft, en niemand heeft dan verder reden om toch aan te dringen. Maar in dit geval geldt toch: better safe than sorry. Maak het niet ongemakkelijker dan is het is door je van tevoren ietwat gedeisd te houden.

Spreek niet thuis af

Het is een advies dat we blijven geven en dat je al tientallen keren hebt gehoord, maar toch horen we nog steeds verhalen van mensen die hun date toch thuis ontvangen. Pas op jezelf. Geef je date ook nooit je volledige naam en gebruik online een nickname: laat ook vooral je adres je niet ontvallen. Laat hem of haar je ook niet thuisbrengen, want dan weet hij of zij alsnog waar je woont. Niemand hoeft meteen je adres te weten. Als je graag meteen met iemand naar bed wil, dan is er altijd wel een hotel of een Airbnb dat je on the spot kunt boeken. Tip: als je dan toch een hotelkamer boekt, app meteen je bff waar je uithangt én met wie, just in case. Ga om die reden ook altijd met een volle telefoon op stap en neem -naast dat sexy setje lingerie- je oplader mee. 

Tot slot geven we je graag de tip om zelfverzekerd te zijn. Je bent een prachtig mens, je bent op zoek naar seks, je hebt een date geregeld: own it. Straal zelfverzekerdheid uit, want dat is niet alleen heel sexy, het is ook nog heel nuttig: mensen zullen hierdoor minder snel misbruik van je maken. Hoe jammer het ook is dat dit artikel moet bestaan, er zijn nu eenmaal creeps op de wereld. Hierdoor gaat misschien de spontaniteit eraf, maar laat dat vooral zijn van de logistiek rondom je date en niet van wat zich allemaal tussen de lakens, op tafels en in wc’s afspeelt. Geniet ervan.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.