BYD Seal

Op weg naar duurzame mobiliteit met BYD

Laten we eens een kijkje nemen in de wereld van automerk BYD (Build Your Dreams). Hun voornaamste doel? Het aanbieden van zero-emission energieoplossingen om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Eén van de opvallende takken van BYD is BYD Auto, met een specifieke focus op elektrische en plug-in hybride voertuigen. Een van die voertuigen is de BYD ATTO 3, die we zelf hebben mogen testen tijdens onze reis naar Berlijn. Maar in dit artikel richten we ons op een ander specifiek product van BYD: de nieuwe SEAL.  

Even over BYD

BYD is een wereldwijd hightechbedrijf dat sinds 1995 is begonnen als producent van oplaadbare batterijen. Nu zijn ze actief in diverse sectoren, waaronder auto’s, treinen, schone energie en elektronica. Hun focus ligt op het bieden van emissievrije energieoplossingen om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. In 2003 werd BYD Auto opgericht als de autodivisie van het bedrijf. Hun missie is het versnellen van de overgang naar groenere vormen van internationaal transport door te werken aan volledig elektrische en hybride voertuigtechnologieën.

Ontwerp en batterijtechnologie

De nieuwe BYD SEAL, een vijfzits elektrische auto, heeft zijn uiterlijk te danken aan het ‘Ocean Aesthetics’ ontwerpconcept van BYD. Dit ontwerp, samen met aerodynamica, zorgt ervoor dat de auto een actieradius heeft van ergens tussen de 520 en 570 kilometer. Wat de SEAL bijzonder maakt, is de gebruikte ‘Blade Battery’. Dit is een type lithium-ijzerfosfaatbatterij die geen kobalt en nikkel bevat. Wat opvalt, is de hoge vermogensdichtheid, wat betekent dat hij veel energie kan opslaan in een compacte vorm. In de BYD SEAL heeft de batterij een capaciteit van 82,5 kWh en wordt geleverd met een warmtepomp om de efficiëntie te verbeteren.

Nog even over het opladen van de elektrische auto. Dankzij de 150 kW AC-snellaadmogelijkheid duurt het opladen van 30-80% slechts 26 minuten. Bovendien is de auto geschikt voor 11 kW DC 3-fase opladen bij openbare laadpunten, wat zorgt voor flexibiliteit bij het opladen. Dit betekent dat je snel weer de weg op kunt, zonder lange wachttijden.

Een blik op het interieur

Het interieur van de SEAL ziet er lekker catchy uit. Het heeft een digitaal instrumentenpaneel en een groot centraal touchscreen van 15,6 inch dat je kunt draaien. Bovendien komt de auto met een 4G-dataverbinding, inclusief WiFi en hotspotfunctie, die 1 GB per maand gedurende twee jaar omvat.

Het is ook handig voor je smartphone: je kunt je telefoon draadloos opladen met twee draadloze laadstations en je kunt hem koppelen met de auto via Apple Carplay en Android Auto. En als je van muziek houdt, zul je blij zijn te weten dat er maar liefst twaalf speakers in deze BYD zitten, wat zorgt voor een prima audio-ervaring.

De BYD SEAL is vanaf dit najaar beschikbaar voor de volgende prijzen:

• De SEAL Design RWD € 47.990,- (bijtelling vanaf € 263/mnd)
• De SEAL Excellence AWD € 50.990,- (bijtelling vanaf € 283/mnd)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.