Vakantie flatlay met paspoort, wereldkaart en zonnebril

Op vakantie? Check deze onmisbare apps voor op reis

Even aan alle hectiek ontsnappen door het vliegtuig of de auto in te stappen en lekker op reis te gaan, heerlijk toch?! Voordat je op reis gaat is het misschien wel handig om je goed voor te bereiden. Dit geldt ook voor je telefoon: zorg dat je de juiste telefoon accessoires hebt aangeschaft en dat je de beste vakantie- en reisapps gedownload hebt.

Waarom zijn reisapps handig?

Stel, je gaat op een citytrip en je wilt gebruik maken van het openbaar vervoer, dan is het toch handig dat je een app bij de hand hebt waar je kunt zien hoe laat en waar je op moet stappen.

Hey, ze betalen hier met andere valuta? Eventjes omrekenen voordat we veel te veel betalen. Ook hier zijn verschillende apps voor te downloaden in de Apple App en Google Play Store. Zo kunnen we nog wel eventjes doorgaan…

1.    TripAdvisor

Je hebt er vast wel eens van gehoord of voorbij zien komen. Door middel van TripAdvisor kun je alle verborgen juweeltjes ontdekken. Voer jouw bestemming en verblijfsduur in en ontdek wat je allemaal kunt beleven. Het is zelfs mogelijk om te filteren op bepaalde activiteiten zoals bezienswaardigheden of discotheken.

2.    Valuta+

Zoals we in de intro al aangegeven kan het zo zijn dat ze in jouw vakantieland betalen met andere valuta. Door middel van Valuta+ kun je gemakkelijk omrekenen hoeveel dat kopje koffie nou werkelijk kost. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende soorten valuta ‘vast’ te zetten op je eigen dashboard, mocht je in de toekomst nogmaals deze valuta tegenkomen, dan heb je de informatie al bij de hand.

3.    PackPoint

Deze app gebruik je juist voordat je op vakantie gaat en je nog midden in de welbekende inpak stress zit. Kom jij wel eens aan op je bestemming en kom je er achter dat je wat vergeten bent? PackPoint gaat ervoor zorgen dat dit niet meer zal gebeuren.

MobileMobile

Ook hier vul je jouw bestemming en verblijfsduur in, daarna geef je aan welke activiteiten je op vakantie gaat uitvoeren. Vervolgens krijg je een keurig inpaklijstje gepresenteerd zodat je niks meer vergeet!

4.    Google Translate

Ooit op vakantie geweest in Frankrijk? Dan weet je dat de meeste Fransen vrij weinig moeite doen om jou in het Engels op weg te helpen. Het is daarom altijd handig om snel een vertaal app bij de hand te hebben, mocht de nood aan de man zijn. Wij vinden Google Translate één van de beste en betrouwbaarste van dit moment.

5.    CityMapper

Hoe makkelijk is het om na het diner weer snel richting het hotel te gaan door gebruik te maken van het doorgaans goedkope openbaar vervoer. Echter is het soms best lastig om de juiste lijn of opstapplaats te vinden. De CityMapper-app laat je de verschillende vervoerswijzen in de stad zien zodat je zonder problemen weer veilig voor het hotel staat.

6.    Veilig internet door de app: NordVPN

Om al deze apps te kunnen gebruiken is het natuurlijk wel handig dat je voorzien bent van een veilige internet verbinding. NordVPN zorgt ervoor zorgt ervoor dat je overal ter wereld veilig en anoniem kunt internetten. Hierdoor kun je altijd veilig gebruik maken van de bovenstaande reis en vakantie apps!

Extra tip

Naast handige apps is het ook verstandig om vlak voor je reis nog even jouw telefoon accessoires te checken. Heb ik wel de juiste opladers, wil ik altijd mijn telefoon en portemonnee meenemen of heb ik liever een 2-in-1 oplossing zoals een bookcase? Kortom, zorg ervoor dat je altijd goed voorbereid onderweg gaat, ook al ga je naar een van onze buurlanden.

Dit artikel is samen met GSMpunt tot stand gekomen.

  1. Extra tips: maps.me om offline kaarten op te slaan met lijsten met opgeslagen favorieten van Google Maps. Zie artikelen online met uitleg hierover.
    Als je niet in euro’s gaat betalen en een recente ontdekking: een betaalproduct als Wise of Revolut. Scheelt je veel wisselkosten en je kan er contactloos mee betalen in de lokale valuta. Mn handig in OV waar cash niet meer wordt gebruikt in veel landen.
    Citymapper klinkt handig maar blijkt ook zijn beperkingen te hebben zoals ontbreken prijsinformatie (afh van de stad/regio) en het is geen 9292 dus je kan er geen landelijke reizen mee plannen. Alleen binnen de regio die je hebt geselecteerd. (blijkt dat 9292 best bijzonder is als product dat door alle vervoerders wordt ondersteund en actueel gehouden)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.