Moto 360 review

Net een horloge! Moto 360 Review

Het is nog even wachten, want deze smartwatch is nog niet in Nederland uitgebracht. Maarrr… ik kreeg alvast de gelegenheid om hem te testen voor deze Moto 360 review! Goede bekende, (oud) Tinder Match en early adaptor Roy heeft hem namelijk al en bood me zomaar een test aan. Nou… daar zeg ik geen nee tegen natuurlijk!

Design
De Moto 360 is de mooiste smartwatch die ik tot nu toe ben tegengekomen. Elegant is hij niet, maar wel robuust en strak vormgegeven. Dit kenmerkt de Moto 360:

1. Groot
2. Horloge-look
3. Minimalistisch design
4. Brede, lederen band (aan te passen in kleur naar keuze)
5. Helder display (klokje aan te passen naar keuze)

Wat je wellicht niet (goed) ziet – is hartslagsensor en microfoon. Over dat laatste vertellen we zo meer, wanneer de functies worden uitgelegd.

Handig of niet?
De grote vraag is: “Is deze smartwatch een beetje handig?” Want… wearables genoeg op het moment, dus je wilt wel een beetje waar voor je geld. Nou… even kort op een rijtje gezet:

Android Wear
Android Wear is het besturingssysteem voor smartwatches. Net zoals Android 4.4 voor telefoons is. Het handige van Android Wear is dat je ook oproepjes en sms-jes in beeld ziet. Zoals Roy zegt: je hoeft niet om de haverklap op je telefoon te kijken of je toevallig wat mist. Je krijgt vanzelf een ‘buzz’. Ik vond de bediening soms wel wat omslachtig, maar dat hoeft niet zozeer iets met Android Wear te maken te hebben. Android Wear zit nog in de ontwikkelfase en kan dus nog wat kleine mankementen hebben,

MobileMobile

Google Now
Even over de microfoon waar we het eerder over hadden: deze kun je bijvoorbeeld gebruiken bij Google Now. Je spreekt tegen je smartwatch (lekker futuristisch) en Google zoekt op waar je het net over had. Werkt niet geheel vlekkeloos, maar toch zeker acceptabel. Wel alleen in het Engels.

Google Play Music
Heb je een Google Play Music playlist? Dan kun je makkelijk clips afspelen via je smartwatch. Ook voor YouTube en Spotify geldt dat. Niet in het bezit van zo’n accountje? Dan ben je toch beperkt tot de playlist die je al op je smartphone hebt staan.

Batterij
Eenmaal opgeladen gaat de Moto 360 niet zo lang mee. Als ik Roy mag geloven, kan deze smartwatch tot 2,5 dag mee, zonder aan het stroom te liggen. Bij intensief gebruik kun je er zeker van zijn dat je dit schatje ’s avonds sowieso moet opladen.

Prijs
De Moto 360 koop je voor om en nabij de 240 euro. Daarmee is het één van de duurdere smartwatches van dit moment.

Conclusie
Wat kunnen we concluderen uit deze Moto 360 review? Nou… deze smartwatch is geschikt voor stoere vrouwen en mannen. Leuk om als Kerst-cadeautje te geven, maar wellicht wat aan de prijzige kant. Je moet een beetje handigheid krijgen qua bediening, maar eenmaal ontdekt, ben je de koning te rijk. Of koningin natuurlijk 😉

Pluspunten:
Design
Android Wear
Google Now
Minder omdat:
Batterij
Prijs
7

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.