Nerdy tv shows: nerdhumor is hot!

Als nerd is het tegenwoordig veel makkelijker om andere nerds te (her)kennen over de hele wereld. Nerdhumor is universeler dan je denkt en het verbindt ons allemaal. Sterker nog: steeds meer tv-series en films hebben een nerdy insteek. Welke tv-shows zijn nu echt voor de nerds? TechGirl Sam zet er een paar voor je op een rij!

TV-shows vroeger en nu

Mede dankzij Netflix kan ik mijn nerd-hart blij maken met heel wat nerdy tv shows. Het lijkt ook wel alsof er de laatste jaren steeds meer series bij komen met een nerdy insteek. Als kind moest ik wachten tot mijn favoriete series op tv kwamen. Op zich niet heel erg, want dit zorgde er juist ook weer voor dat ik vaste gezellige momenten had met mijn vader. We keken samen graag naar series als Star Trek: The Next Generation, Alf, Weird Science, Firefly, Sliders, 3rd Rock from the Sun, The Tribe, X-Files, Futurama, Batman (Adam West) en uiteraard Xena: the warrior princess. En terwijl we vroeger moesten wachten tot we weer een nieuwe aflevering konden kijken, bingen we dankzij onder andere Netflix hele series in één stuk achter elkaar door. Helemaal niet zo erg, hoef je tenminste niet een week te wachten na de cliffhanger…

Niet alleen humor verbindt

De meeste nerds begrijpen meteen welke show ik bedoel wanneer ik quote: “Hello, IT, have you tried turning it off and on again?” Ik heb het natuurlijk over de geniale tv serie The IT Crowd. Maar niet alleen humor verbindt: horror, science-fiction, fantasie met wat geschiedenis… het aanbod van nerdy tv-series wordt steeds breder. Series als Game of Thrones, The Walking Dead, The Big Bang Theory en zelfs Vikings zijn enorm populair. We proberen allemaal het internet te vermijden om geen spoilers te zien van onze favoriete series, en providers als Ziggo haken slim in op onze liefde voor HBO series door exclusiviteit in Nederland te krijgen met een HBO abonnement. Maar niet alleen in series zie je steeds meer nerds. Ook de superhelden van Marvel worden steeds populairder, in films! Tegenwoordig weten de meeste mensen wel wie Stan Lee was en hoe geweldig zijn cameo’s in de Marvel films zijn.

Deze nerd-series moet je zien!

Inmiddels zijn er al heel wat pareltjes genoemd die je echt zou moeten gaan kijken. Mijn lijst met nog te kijken series is inmiddels enorm lang en toch zoek ik nog altijd naar meer series. Heb jij nog steeds lege avonden waarop je niet weet wat je moet gaan kijken? Dan heb ik wel een aantal suggesties voor je in verschillende genres.

Vikings
Houd je van oude legendes, stoere vrouwen en sterke mannen? Dan is dit echt een serie die je moet gaan kijken. Je wordt gegarandeerd verliefd op de sterke shieldmaiden Lagertha maar ook Ragnar en Rollo zijn leuke verschijningen. Je volgt de vikingen op hun vele ontdekkingsreizen en kijkt wat er ondertussen in hun thuisland gebeurt. Je moet af en toe wel een sterke maag hebben want bloed wordt niet geschuwd in deze serie…

Young Sheldon
Heb je ook zo genoten van de serie The Big Bang Theory? Dan is Young Sheldon echt een aanrader om te gaan kijken. In deze serie volgen we een van onze favoriete karakters uit de eerder genoemde serie. Zo zien we Sheldon worstelen met zijn intelligentie en familie, wat soms hilarische taferelen oplevert.

MobileMobile

Doctor Who
Helaas is deze serie tot groot verdriet van mij en mijn oudste dochter van Netflix gehaald. Dus ik denk dat deze mama binnenkort maar eens even een paar bluray’s moet gaan bestellen. Deze populaire tv show loopt al ontzettend lang en verschillende doctors hebben al de revu gepasseerd. Ga echt deze serie kijken en discussieer mee over wie nu de beste Doctor neerzet.

Rick and Morty
Let’s get schwifty! Oké, toegegeven: ik moest even een beetje inkomen in deze serie. Maar na een paar afleveringen was ik hooked. We volgen Rick, een gekke wetenschapper en zijn kleinzoon Morty in hun bizarre geanimeerde avonturen in verschillende dimensies.

iZombie
Wat heb ik in een deuk gelegen om actrice Rose McIver in deze serie. Haar leven veranderde enorm nadat ze naar een flink uit de hand gelopen bootfeestje is geweest. Dankzij haar nieuwe “gave” lost ze diverse moorden op samen met de politie. Ben je nog op zoek naar wat recepten met brains en wil je afwisseling, dan is iZombie zeker de moeite waard.

Jessica Jones
Mocht je al vaak voorbij deze serie hebben gescrold en getwijfeld, dan is dit het moment om daarmee te stoppen. Deze Marvel serie met voormalige superheldin móét je zien! Dit is een mix tussen een detectiveserie en psychologische thriller. Helaas na 3 seizoenen al gestopt, maar dat zorgt er ook voor dat je slechts 3 seizoenen hoeft te kijken. Wat overigens ook wel weer jammer is, want het is juist zo’n goede serie. Ach, you win some, you lose some…

Arrow
Even een DC Comics tegenhanger die ook absoluut de moeite waard is om te kijken. In deze serie volgen we the Green Arrow-karakter die ons een ander kijkje in zijn wereld geeft. Ben je na het zien van deze serie hooked, dan is het een goed idee om ook de spin-off serie The Flash en Legend of Tomorrow te gaan kijken.

Nog niet genoeg series?

Natuurlijk heb ik nog heel veel geweldige series niet genoemd, Stranger Things, Gotham, Black Mirror, Santa Clarita Diet, The Punisher, Lucifer, Altered Carbon en ik kan zo nog wel even door gaan. Maar goed we hebben naast series bingen vaak ook nog een drukke baan, sociaal leven en andere hobby’s, dus met deze series zit je de komende tijd echt wel goed. Heb jij nog een prachtige serie die we moeten kijken? Deel hem met ons!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.