fiets gefotografeerd met Motorola One Zoom

Review: Motorola One Zoom maakt het perfecte plaatje

Het voor TechGirl Marianne even wennen met zo’n groot toestel. Want waar laat je dat ding? Niet in mijn jaszak, zeker niet in een broekzak (als ik al een broek met zakken aan heb …) en de clutch die ik kocht blijkt ook te klein … Ja, het is even wennen. Maar ik ruil mijn huidige (kleinere) telefoon graag in voor de Motorola One Zoom. Wat een gaaf toestel. Je kan er zulke leuke foto’s mee maken. En dan heb ik nog niet de helft ontdekt van alles wat kan! Ik heb me vooral uitgeleefd op de ‘spotkleur’ functie. 

De ultieme fotocamera

Motorola heeft veel in lenzen en fotosoftware geïnvesteerd en dat komt allemaal samen in deze telefoon. Het toestel heeft een camera met telelens, een dieptecamera, de hoofdcamera en de camera met groothoeklens, en een dubbele flitser. En aan de voorkant uiteraard ook een camera. De foto’s die je in donkere omstandigheden neemt zien er net iets beter uit met de nachtfunctie.

Je kunt tot in het oneindige inzoomen met de camera en je krijgt nog steeds prachtige foto’s. Met de groothoeklens krijg je net even meer omgeving op je foto. Zo nam ik bijvoorbeeld tijdens het kerststukjes knutselen in de klas allemaal foto’s. En dit is dé manier om wel iedereen op de foto te krijgen! Een andere toffe fotofunctie is het maken van scherpe foto’s met een onscherpe achtergrond: scherpte diepte foto’s. Vooral heel handig bij het maken van portretten. En heel handig, de knop voor groepsselfies: dat een foto wordt gemaakt als iedereen in de camera lacht. 

MobileMobile

‘Spot de kleur’-fotografie

Maar de functie die ik het allerleukste vond was de spotkleur-functie. Daarbij kies je één kleur in je foto die je belicht wilt hebben en de rest van de foto wordt zwart-wit. Ik was zelf wel erg tevreden met de verschillende resultaten. Het is erg leuk om op zo’n makkelijk manier dit soort foto’s te kunnen maken. Je voelt je direct een professioneel fotograaf. En dat is precies wat ze bij Motorola wilden bereiken. 

Google lens

Ook erg leuk, maar niet nieuw: de app Google Lens. Die download je op je telefoon. Als je dan van deze functie gebruikt maakt in je camera, krijg je allerlei suggesties over voorwerpen in je foto. Zo kan je meubels shoppen, leer je over schilderijen, etc. Echt een leuke toevoeging!

Welke Motorola moet je kiezen

Motorola heeft een hele berg telefoons. Welke telefoon zou je nou moeten kiezen? Wellicht helpt het om te weten hoe ze er zelf over denken. Ze hebben namelijk 3 hoofdcategorieën. 

  • Moto E familie
    De instapmodellen van Motorola. Voor 99 euro heb je een mooi toestel (bijvoorbeeld de E6) met veel functionaliteiten die je bij andere merken op duurdere modellen hebt. Zoals unlocken met je vingerafdruk of gezichtsherkenning. En een 13 megapixel camera én de mogelijkheid om twee simkaarten in het toestel te doen. 
  • Moto G familie
    De G7 heb je voor 269 euro in huis. Het motto van deze telefoon-familie:  ‘don’t miss anything’. Met een lange accuduur en supersnel opladen. Een uitstekende camera en prima geschikt voor het kijken van films. Waterafstotend: kan tegen regen, zweet en een kop koffie die je er per ongeluk overheen gooit. Maar ga er niet mee zwemmen, want dát trekt-ie nou net niet. 
  • Motorola One familie
    Prijzen vanaf 155 euro. De Motorola One Zoom heb je voor 415 euro. In deze lijn vind je de Motorola’s met speciale fotofuncties. Met de Motorola Macro maak je bijvoorbeeld haarscherpe detailfoto’s:
fiets gefotografeerd met Motorola One Zoom
Review: Motorola One Zoom maakt het perfecte plaatje
Met 4 verschillende lenzen heb je een volledige fotocamera in handen met deze telefoon. Haarscherp, beeldvullend en vanuit alle hoeken.
Pluspunten
Minder positief
9

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.