Michele McGuire

Michele McGuire: “Diversiteit brengt de balans terug die we horen te hebben”

Wist je dat de Tour de France sinds dit jaar ook voor vrouwen is? Ze rijden weliswaar niet tegelijk met de mannen, maar wel er direct achteraan. Iemand die dat mede mogelijk maakt is Michele McGuire, Vice President, Managed Services Delivery, Europe voor NTT Ltd, de techpartner van de Tour de France. Deze potentiële TechGirl van de Maand werkt al meer dan 20 jaar in de tech.

“Ik ben gek op IT, want het verandert constant. Er is altijd iets nieuws, iets dat je kan leren en het blijft nooit in dezelfde vorm. Daarnaast vind ik diversiteit belangrijk, waardoor meewerken aan de Tour de France voor vrouwen enorm leuk is om te doen. We gebruiken hetzelfde softwareplatform voor de mannen- en de vrouwenrace.”

Tour de France Femmes

Een enorm uitgebreid softwareplatform, want tegenwoordig zie je allerlei informatie op je televisiescherm als je de tour kijkt. Je ziet zelfs real time waar een bepaalde groep wielrenners zich bevindt. “Dankzij machine learning hebben we digitale gelijkheid tussen de mannen en de vrouwen. Vroeger was dat niet zo. Je ziet twee uur lang vrouwen waarvan je geen idee hebt hoe goed ze het eerder hebben gedaan: informatie die je wel bij de mannen krijgt. Maar door infrastructuur te combineren met machine learning kunnen we veel diepere inzichten geven aan de vrouwenrace.”

Dat heeft onder andere invloed op beslissingen die worden gemaakt. “We hadden zelfs het commentaar vanuit de teamauto op het scherm. Veel mensen denken dat we veel informatie krijgen van de sensoren op de fietsen van de wielrenners, maar dat is niet zo. Het is heel gaaf om dankzij data en machine learning te kunnen laten zien waar de vrouwen toe in staat zijn. Je moet je voorstellen: die karavaan is ‘s werelds grootste, bewegende stadion: 3.000 kilometer wordt er afgelegd.”

Michele laat het klinken alsof het enorm eenvoudig is, maar achter de schermen wordt er keihard gewerkt. “Het zijn eigenlijk twee delen: de digitale transformatie van de sport en de fan engagement. De race maakt gebruik van een digitale twin: een accurate representatie van wat je ziet in de echte wereld. Door een API op die digitale tweeling te zetten, kun je de data weergeven op een mooie manier. Zo heb ik een dashboard waarop ik precies kan zien waar alles is. Ik weet waar de trucks rijden, de servicewagens, ik weet alles op de route en ik zie waar alles is. Dat data verzamelen gebeurt constant, dus je kunt inschattingen maken: als ze zo hard rijden, dan zijn ze op moment x waarschijnlijk op punt y.”

3D Race Tracker

De andere kant is het meekrijgen van de fans. “We weten dat fans niet met een sport bezig zijn op slechts één manier. Er komen meestal verschillende schermen bij kijken: je kijkt de race op tv en checkt op je telefoon extra informatie. We moeten de Tour de France dus helpen de informatie op verschillende manieren beschikbaar te stellen. Zo is er bijvoorbeeld de 3D Race Tracker. Deze telefoon-app maakt het mogelijk om in augmented reality te bekijken hoe steil een bepaald gedeelte is: iets wat je vaak maar moeilijk kunt begrijpen als je de race gewoon op televisie kijkt. Het is niet de Matrix, je ziet de data gewoon doorkomen.”

Michele doet niet iets heel alledaags, maar ze heeft wel advies voor vrouwen die ook in de tech werkzaam zijn. “Probeer elke dag versteld te staan of je te verwonderen over tenminste één ding. Ik geloof ook dat wanneer je dit graag wil, je er ook voor openstaat. Zelfs het kleinste ding kan me al enorm verwonderen. Wacht daarnaast niet tot iemand anders je kracht gaat geven: dat moet je zelf doen. Niemand gaat het voor je doen: empowerment start met jouzelf. Weet wie je bent en waar je heen wil. Houd ook gewoon je hand op voor dingen: als je dat niet doet, dan gaat het niet lukken.”

Michele McGuire

Daarnaast hoopt ze dat anderen diversiteit ook zo hoog in het vaandel hebben staan. “Diversiteit is niet iets dat je soms kiest en soms niet. Het is iets waarmee je leeft. Ik hoop dat mensen begrijpen dat diversiteit en inclusiviteit geen bedreiging is of een eng concept. Het herstelt een balans die we zouden moeten hebben.”

Wijze woorden! Michele maakt kans om TechGirl van de Maand te worden. Houd TechGirl in de gaten voor de stemronde.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.