TIKTOK geschreven op typemachine

Meer volgers op TikTok? – 5 handige tips!

TikTok, die app voor jongeren om dansjes te doen. Toch? Nee, TikTok is inmiddels niet meer alleen voor de dansende jongeren. Deze video-app wordt inmiddels, naast jongeren, steeds meer door volwassenen gebruikt. In een video van 15 tot 60 seconden kan je namelijk al je creativiteit kwijt! Maar die video’s moeten dan natuurlijk wel gezien worden en daarvoor heb je volgers nodig. Daarom doken wij in de vraag: hoe krijg je meer volgers op TikTok?

Voordat we jou 5 tips geven om meer volgers op TikTok te krijgen, eerst even dit. Bij TikTok heb je de Following page (Volgend) met alle video’s van de personen die je volgt en de For You Page (Voor jou) met video’s van onbekenden. En deze laatste is belangrijk in het creëren van meer volgers. Op de For You Page laat TikTok namelijk video’s zien waarvan zij denken dat je die graag wilt zien. Hoe meer views en likes, des te groter de kans dat jouw video op de For You Page terechtkomt! En daar moeten jouw video’s dus terechtkomen….. op de For You Page van anderen!

1. Challenges en Trends

Challenges en Trends zijn enorm belangrijk op TikTok. Je vindt ze op de For You Page door te zoeken naar video’s met bijvoorbeeld hetzelfde liedje, geluid of video-effect. Meestal hebben ze zelfs een eigen hashtag. Heb je zo’n challenge of trend gevonden, dan is het belangrijk dat je hier als één van de eersten aan meedoet. Je kan dan zomaar ineens enorm veel views krijgen. Wat er vervolgens weer voor zorgt dat het algoritme van TikTok jouw video er tussenuit pikt en jouw video op de For You Page staat.

2. Hashtags

Plaats altijd hashtags bij je video op TikTok. Deze kunnen namelijk van invloed zijn op het algoritme van TikTok. Maar welke hashtags moet je dan gebruiken? Ten eerste moet je hashtags gebruiken die echt iets over de content van je video zeggen. Zorg er wel voor dat je trending hashtags gebruikt die ook door anderen gebruikt worden. Je checkt dit heel eenvoudig door de hashtag in te typen en vervolgens de suggesties te checken. Achter de suggestie staat hoe vaak deze hashtag is gebruikt. Is deze maar 3 keer gebruikt dan is deze dus niet echt trendy. Is hij echter miljoenen keren gebruikt dan kun je hem beter ook niet gebruiken, je video valt dan niet meer op. Zoek hierin een middenweg en kijk vooral ook welke hashtags andere TikTokkers gebruiken.

3. Val op

Zorg dat je video’s opvallen, dat je origineel bent. Klinkt op zich logisch maar hoe doe je dat tussen al die miljoenen video’s op TikTok? Maak video’s die jouw doelgroep interessant vind en ontdek wat jou speciaal maakt. Bekijk vervolgens de trends en challenges die voorbij komen op de For You Page en geef hier jouw eigen originele draai aan. Hoe origineler je bent, hoe groter de kans dat je video opvalt en hoe meer volgers op TikTok!

4. Kwaliteit

Video’s van een goede kwaliteit maken echt verschil. Een video met helder licht en een scherp beeld wordt nou eenmaal sneller bekeken dan een video die donker en wazig is. Dus zorg allereerst voor een toestel met een goede camera. Daarnaast kun je je video’s het beste opnemen bij daglicht. Wil je toch video’s opnemen in het donker of ervoor zorgen dat je altijd perfect licht hebt, dan kun je een ringlamp of studiolampen aanschaffen. Dit zorgt voor nog professionelere video’s. Veel bekende TikTokkers kunnen al niet meer zonder!

5. TikTok Pro

Waar komen je volgers vandaan, wanneer zijn ze actief en hoe lang bekijken ze jouw video’s? Deze informatie verzamelt TikTok voor jou! Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is je account (gratis) om te zetten naar een TikTok Pro-account. Dit doe je heel gemakkelijk door naar je profiel te gaan en op de 3 stippen in de rechterbovenhoek te klikken. Vervolgens ga je naar ‘Mijn account beheren’ en klik je op ‘Overschakelen naar Pro-account’. Zodra je account is omgezet heb je toegang tot Analyses en deze gaan jou helpen aan meer volgers op TikTok! Hoe dan? Allereerst weet je nu waar je volgers vandaan komen. Je hoeft nu alleen nog te bepalen in welke tijdzone ze wonen en jij weet wat de beste tijden zijn om een video te delen. Daarnaast kun je zien wat de gemiddelde kijktijd per video is, dus welke video was een succes en valt dus op bij je volgers. 

Nou, als het nu niet goed komt met die TikTok fame, dan weten wij het ook niet meer. 😉 Heel veel succes – maar vooral: heel veel plezier!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.