lumia 950

Lumia 950: de smartphone die je als camera en computer kunt gebruiken

We zijn in ons tegenwoordige dagelijks leven afhankelijk van een flink aantal apparaten. Maar wat als je sommige van die apparaten kon combineren? Microsoft doet met de Lumia 950 een nobele poging. Deze smartphone is namelijk ook prima te gebruiken als camera en ‘echte’ computer.

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je gaat een weekendje weg, maar de weekendtas wordt zowat volledig gevuld door elektronica die je meeneemt. Want naast je smartphone moet natuurlijk ook een camera mee om leuke momenten goed vast te leggen. En een laptop, zodat je ’s avonds nog even op wat mail kunt reageren. En misschien ook nog een tablet, om onderweg films te kijken, en een e-reader om boeken op te lezen. Tel daar de accu’s en opladers bij op en er blijft nauwelijks ruimte over voor je andere bagage.

Ben je net als ons op zoek naar een oplossing voor dit probleem? Dan weet Microsoft hulp te bieden, met de Lumia 950 die sinds kort te koop is. Deze nieuwe smartphone weet namelijk veel apparaten te bundelen in een krachtig én compact toestel.

Te beginnen bij de camera. Hoewel smartphonecamera’s tegenwoordig vaak ‘goed genoeg’ zijn, pak je vaak nog een echt goede camera mee voor de belangrijke momenten. Je telefoon kan nog zo’n goede camera hebben, voor een fantastische vakantie, bruiloft of familiefeestjes pak je toch al snel je digitale camera erbij. Met de Lumia 950 kun je die lekker thuis laten liggen, want Microsoft pakt flink uit op beeldgebied.

Achterop zit namelijk een 20 megapixelcamera. Dat is op zichzelf niet heel indrukwekkend, want bijvoorbeeld de onlangs verschenen Sony Xperia Z5 Compact biedt een 23 megapixelcamera. De Lumia 950 camera heeft echter een Carl Zeiss-lens, met een driedubbele LED-flitser en optische beeldstabilisatie. Klinkt allemaal heel ingewikkeld, maar het komt erop neer dat deze smartphone mooie foto’s kan maken onder alle omstandigheden. De lens zorgt ervoor dat zelfs de kleinste details scherp in beeld komen, de driedubbele LED-flitser zorgt voor mooie foto’s in het donker die niet overbelicht zijn, en met optische beeldstablisatie trillen je beelden niet als je een video filmt.

Oké, dus die camera kan alvast thuisblijven. En de tablet en laptop dan? Nou… door zijn redelijk grote 5,2 inch scherm is de Lumia 950 alvast een ideaal apparaat om films op te kijken. De hoge resolutie zorgt ervoor dat je favoriete films en series er bovendien scherp uitzien. Mocht je nog een iets groter scherm willen, dan kun je ook de forse 5,7 inch Lumia 950 XL overwegen.

MobileMobile

microsoft-continuum1

En dan is er nog het Continuum Dock, misschien wel Microsofts slimste innovatie in Windows 10. Sluit je dit los verkrijgbare accessoire aan op je Lumia 950 en op een scherm, dan krijg je op dat scherm een desktopversie van Windows 10 te zien. Dit Continuum Dock past in elke handtas en werkt met elke TV. Zo kun je op de TV thuis nog even een presentatie voor de volgende dag voorbereiden en daarna direct de Netflix-app openen voor een film of in een hotelkamer je reisplannen voor de volgende dag op een groot scherm checken.

Natuurlijk zijn er wel meer smartphones die je kunt aansluiten op je TV. Meestal krijg je dan echter een opgeblazen versie van je apps op het scherm te zien. Android op je TV bekijken kán wel, maar echt prettig werkt het niet. Met Windows Continuum wordt de ervaring echter helemaal aangepast aan het schermformaat. Op je Lumia 950 zie je het startscherm met Live Tiles, op je TV of monitor krijg je een ‘gewone’ Windows 10-desktop te zien, inclusief bureaublad en startmenu. Ook vrijwel al je apps zijn beschikbaar op groot formaat. Of je nu Netflix, Angry Birds of Microsoft Word opent, ze reageren op een groter scherm precies als je van een desktopprogramma zou verwachten.

Dus: is één van je goede voornemens van 2016 om veel stedentrips te maken, dan moet je misschien eens Microsofts Lumia 950 overwegen. Dat levert je niet alleen mooie vakantiekiekjes en veel werkgemak op, maar ook ontzettend veel ruimte in je handbagage. Blijft er gelijk meer ruimte over voor leuke souvenirs.

This message is powered by: GSMinfo.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.