vrouw-in-wit-overhemd-met-zilveren-macbook

De leukste tech-podcasts (na die van TechGirl.nl natuurlijk)

Behoor jij tot de 46% van de Nederlanders die podcasts luisteren? Op 5 juni komt TechGirl.nl met een nieuwe podcast over tech, met nog meer vrouwen aan tafel dan ooit. Om de tijd tot dan te overbruggen zetten wij (andere) leuke, interessante en goede tech-podcasts op een rijtje. Of je nu een TechGirl bent die nieuwsgierig is naar de nieuwste gadgets, geïnteresseerd bent in het volgen van tech-nieuws, of je wilt gewoon geïnspireerd worden door verhalen van vrouwen in de technologie: in deze blogpost delen we de vijf beste tech-podcasts (in willekeurige volgorde).

The Broad Experience

The Broad Experience werd gemaakt tussen maart 2012 tot januari 2023, en in die tijd zijn er ruim 200 afleveringen online gekomen. De podcast gaat over kwesties waarmee vrouwen op de werkvloer te maken hebben. Dingen die ons overkomen of waar we mee zitten, maar niet altijd over praten. Denk aan thema’s zoals ras en klasse, het combineren van kinderen en een carrière, en hoe het is om een vrouw op bepaalde werkplekken te zijn. The Broad Experience is een van de eerste podcast door vrouwen en specifiek gericht op vrouwen. In 2014 koos The Guardian deze podcast als een van zijn ’10 beste minder bekende podcasts’.

De vrouw met duizend gezichten

Deze podcast loopt momenteel, met twee keer per week een nieuwe aflevering. Het einde is nog niet “uitgezonden”, maar ik kan zelf niet wachten om erachter te komen hoe het verhaal zich ontvouwt. In deze podcast, om het boek De Man met Duizend Gezichten te promoten, gaat een jonge vrouwelijke hacker op zoek naar verdwenen journalist Tim Smeets de Ruyter Je krijgt een inkijkje in hoe hackers werken, maar nog veel spannender is het verhaal wat de hacker ontdekt…

CodeNewby

Deze podcast deelt verhalen en interviews van mensen over hun carrière in coderen en is gericht op beginners (ook nog na 23 seizoenen). De makers willen support en een community bieden aan mensen die nieuw zijn in de wereld van coderen. Het is een inspirerende én informatieve podcast die ook voor gemiddelde codeurs leuk is.

Bloomberg Technology

Ben jij geinteresseerd in hoe technologie bedrijven vormt en hoe bedrijven technologie vormen? Bloomberg is een financieële nieuwsbron en bekijkt technologie vanuit de zakelijke kant. Omdat er iedere dag een podcast uitkomt (wie kan dat bijhouden?!) heb je een groot archief van leuke podcastafleveringen om meer te weten te komen over innovatie, technologie, politiek en het bedrijfsleven.

Women In Tech

Deze podcast krijgt niet de prijs voor meest opvallende, creatieve titel maar duidelijk is waar deze over gaat. De Women in Tech Podcast laat inspirerende vrouwen in technologie aan het woord, zoals programmeurs, vrouwelijke oprichters, investeerders, UX- en UI-ontwerpers en journalisten die allemaal hun verhaal delen over hoe ze zijn gekomen waar ze nu zijn. Het doel van de show is dat elke luisteraar het gevoel krijgt ‘Als zij het kan, kan ik het ook’ – en met de inspiratie en empowering zit het in deze podcast zeker goed.

Al deze podcasts, zijn te luisteren via de gebruikelijke kanalen zoals Spotify of Google podcasts.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.