gmail app op zwarte iphone

Leuk: zo krijg je die leuke plaatjes in de Google Agenda

Als je gebruikmaakt van de Google Agenda, dan ken je het waarschijnlijk wel: bij sommige afspraken zie je een grappig plaatje dat past bij je afspraak. Een kop koffie drinken met je moeder? Hardlopen? Google zet er automatisch een passend plaatje bij. Dat is geen toeval, dat wordt getriggerd. In dit artikel leggen we uit hoe je vaker zo’n plaatje bij je afspraak krijgt.

Gek genoeg heeft Google het niet voor vakantie, maar wel voor heel veel andere momenten: zo’n grappig plaatje in de kalender. Je kunt dat heel makkelijk triggeren, namelijk door bepaalde woorden in je afspraak te gebruiken. Je moet deze wel in de titel inzetten, anders werkt het niet.

Plaatjes in Google Agenda

Nieuwsgierig welke woorden het allemaal zijn? Komen ze:

American football

Atletiek

Baby shower / babyshower

Badminton

BBQ

Basketbal

Bier / Biertje drinken

Biljart

Bioscoop

Boksen

Boogschieten

Bruiloft

Carnaval

Cocktail

Concert

Dans / Dansen

Date

Discuswerpen

Fietsen

Fitness

Golfen

Gym

Halloween

Handbal

Hardlopen

Hockey

Kamperen

Kapper / Kapsel

Karate

Kerst / kerstbrunch

Klimmen

Kogelstoten

Koffie

Lezen

Lunch

Manicure

Massage

Naaien

Nieuwjaar

Opruimen

Oudjaar

Paardrijden / Paard rijden

Pedicure

Pingpong / ping pong

Rennen

Restaurant

Rugby

Schermen

Schilderen

Ski

Speerwerpen

Spelletjes

Sportschool

Stofzuigen

Tandarts

Tennis

Thee

Triatlon

Volleybal

Voetbal

Wandelen

Yoga

Zang

Zeilen

Zwemmen

Het is niet hoofdlettergevoelig, maar verder is het wel vrij gevoelig. Zo werkt het bijvoorbeeld niet als je ‘koffiedrinken’ schrijft. Je moet echt het woord koffie apart gebruiken, wat misschien betekent dat je wat creatiever moet zijn in je afspraaktitels. Maar goed, je krijgt er wel veel voor terug, zeker als je je Google-agenda bekijkt op de ‘planning’-modus. 

Agenda-afbeeldingen uitzetten

Zit je juist totaal niet op die plaatjes te wachten en wil je er vanaf, dan is dat nog niet zo makkelijk. Er is geen instelling voor. Je zal creatief moeten zijn. Ga je hardlopen, dan moet je niet kiezen voor rennen of hardlopen, maar voor ‘Blokje om’ of ‘Hollen’, of een ander woord.

Een andere manier om het te omzeilen is door streepjes in de woorden te zetten, zoals hard-lopen, of kof-fie, maar dat ziet er wel een beetje gek uit. Wij zouden ze gewoon lekker aan laten staan, want in de gewone dag- of weekmodus zie je ze sowieso niet.

Toegegeven, deze manieren zijn wel wat omslachtig, maar we begrijpen wel dat Google er geen aparte instelling van heeft gemaakt: wij vinden het juist een soort leuke easter egg! Dus: waarom zou je het uit willen zetten?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.