geen WhatsApp berichten meer

Let hierop als je foto’s deelt op Tinder

Tinder doet een aantal dingen heel slim. Dan hebben we het niet per se over hoe het matchen werkt, maar over hoe de rest in zijn werk gaat. Foto’s delen via Tinder kan in principe niet, behalve natuurlijk je profielfoto’s. In de chat kun je verder alleen GIF’jes sturen, wat een groot voordeel is en voorkomt dat je de verkeerde persoon foto’s stuurt. Maar, ook voor je profielfoto’s geldt dat je moet opletten.

Je ziet ze vaak voorbij komen: de man in de lift, de vrouw die yoga doet op het strand… Tinder profielfoto’s zijn soms redelijk stereotyperend en daar is op zich niets mis mee. Waar sommige mensen verlegen één foto delen en niet eens een profieltekst hebben, zijn er anderen met zoveel mogelijk foto’s en een lange lap tekst over zichzelf. Op zich is er een goede middenweg, maar welke foto’s kies je om jezelf te representeren?

Je manager op Tinder

De belangrijkste vuistregel om bij je profiel te onthouden, is dat je ervan uit moet gaan dat je manager, je moeder en oma deze foto’s en tekst ook kunnen zien. Hoewel de kans natuurlijk klein is dat dat ook daadwerkelijk gebeurt, is het in principe niet onmogelijk. Wil je desondanks toch graag wat meer sexy foto’s plaatsen, dan kun je er het beste voor kiezen om je hoofd niet op de foto te zetten. Hetzelfde geldt voor je tatoeages of je woonkamer in de achtergrond. Je wil immers niet dat je halfnaakte lijf alsnog wordt gespot door een bekende. 

Als je deel uitmaakt van een koppeltje op zoek naar een unicorn (een vrouw erbij), zorg dan dat je foto’s van jullie beiden op je profiel zet en duidelijk maakt waar je naar op zoek bent. Zet dat trouwens ook in je tekst als je geen koppeltje bent. Een groot deel van de mensen is op Tinder om hookups te vinden, maar je kunt maar beter meteen duidelijk zijn in je zoektocht naar de vader of moeder van je kinderen of juist vooral geen contact meer wil na een hete onenightstand. 

Foto’s op je datingprofiel

Een andere tip die iets minder met je veiligheid te maken heeft, maar wel met duidelijk communiceren, dat is om geen foto’s te plaatsen waar je met je vrienden op staat. Enerzijds is dat omdat het soms niet helder is wie van de groep jij dan bent. Anderzijds zitten je vrienden er vast wel op te wachten om op je Facebook te staan, maar waarschijnlijk niet per se op je datingprofiel. Tenzij je hier nadrukkelijk toestemming voor hebt gevraagd, zou ik mijn vrienden in ieder geval niet zomaar op Tinder plaatsen. 

MobileMobile

Wist je dat voor mannen geldt dat selfies gemaakt in de gym helemaal niet zo populair blijken te zijn onder de dames? Hoewel ze heel zwoel kunnen zijn, kan het vrouwen die iets minder sportief in het leven staan enorm afschrikken. Plus, misschien is het een oude foto en ga je al lang niet meer naar de gym: het is dan later best moeilijk uit te leggen dat je liever als een aardappel op de bank hangt. Zorg dat je profielfoto’s laten zien wie jij op dat moment bent, niet vijf jaar geleden.

#nofilter

En: gebruik geen filters. Hoe schattig die bloemenkrans uit Snapchat ook is: deze filters vervormen vaak je gezicht waardoor je op de eerste date extra nerveus bent omdat je weet dat je foto’s niet helemaal for real zijn. Er zijn al zoveel dingen om nerveus om te zijn op je eerste date, het is zonde om zoiets daar ook nog bij te hebben.

Last but not least: wees je ervan bewust dat uiteindelijk niets helemaal veilig is op het internet. Of je die foto nou op Tinder zet, op Facebook of op een website: de kans bestaat dat je foto straks elders op het internet circuleert. Ik blijf het herhalen, maar als je per se een ietwat pornografische foto wil delen, zorg dan alsjeblieft dat je hoofd er niet op staat -en als het even kan ook geen tatoeages.

En ja, denk ook aan je profieltekst: leuk dat je deelt dat de McDonalds op de Dorpsstraat in Appingedam je stamkroeg is, maar je moet je afvragen of je echt wil dat mensen weten waar ze je vaak kunnen vinden. Met andere woorden: pas op jezelf. Je hoeft echt niet 0 foto’s te delen, maar houd het subtiel en vooral: veilig. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.