Met een druk op de knop jezelf voorzien van een kopje koffie? In de jaren negentig zouden koffiegekken je rommelend met een filter en een schepje voor gek verklaren. Daar dacht Philips echter heel anders over en introduceerde in 2001 het eerste Senseo apparaat. De rest is geschiedenis.

Een snel bakkie koffie

In een maatschappij die maar gejaagder en drukker lijkt te worden, blijkt een bakkie zetten binnen dertig seconden de ideale oplossing voor veel huishoudens in Nederland.

Een echte koffiedrinker ben ik zelf nooit geweest. Op het werk af en toe om wakker te worden, of wakker te blijven. Dat blijkt ook wel uit de koffiepad-bussen bij mij thuis, die inmiddels zes jaar geen pad meer geherbergd hebben. Mijn vader gaf me de bussen destijds waarschijnlijk met de bedoeling een Senseo-apparaat aan te schaffen. Het mocht niet baten. Uit medelijden met koffiedrinkende vrienden en familie heb ik een paar maanden geleden een percolator aangeschaft.

Lekker ‘kliederen’

Philips heeft onlangs de Senseo-Whiteboard Edition gelanceerd. De behuizing van dit apparaat is voorzien van een Whiteboard-laag, bedoeld om je vrienden, huisgenoten of geliefde een prettige boodschap achter te laten. Dat is de bedoeling van de makers althans. Het zou mij in ieder geval moeten motiveren om toch een Senseo apparaat aan te schaffen. Niet direct om een lekker bakje te zetten, maar om het in zijn gebruikloze periode te gebruiken als boodschappenlijstje, of ‘things to do list’.

De whiteboard versie lijkt ook ideaal als je partner altijd vergeet de vuilniszak buiten te zetten, of de oude koffiepads uit de Senseo vergeet te halen. Een herinnering stiften en hij of zij kan er niet meer omheen. Tenzij ze besluiten om maar koffie op het werk te drinken, om de boodschap maar niet te hoeven lezen. Een eventuele ruzie of discussie met je partner de avond ervoor voortzetten via het whiteboard zit er niet in, want daar is de Senseo te klein voor. Dat heeft Philips toch goed bekeken!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.