persoon houdt zwarte android telefoon vast

Kun je een Instagram Story delen waarin je niet getagd bent?

Dat je een Instagram Story kunt delen waarin je getagd bent wist je waarschijnlijk al. Maar kun je een Story (ook wel Instagram verhaal) delen als je niet getagd bent? Ik zal het antwoord maar meteen geven: nee, officieel niet. Beetje clickbait hè, zo’n artikel en dan dat antwoord. Om het goed te maken delen we je een beter antwoord en een paar andere handige tips bij het delen van een Instagram Story.

Nog even kort: hoe deel je een Story

Als iemand je heeft genoemd in een verhaal, dan wil je er natuurlijk over opscheppen. Wanneer je wordt genoemd of getagd in een verhaal, komt er een bericht in je privéberichten binnen in het gesprek met die persoon. Instagram stuurt hier meestal heel attent een melding over. Klik simpelweg op ‘voeg bericht toe aan mijn verhaal’ en je komt in het gedeelte van de app waar je normaal gesproken ook een verhaal maakt. Zo kun jij het opnieuw delen en eventueel wat opleuken met een eigen tag, tekst of achtergrond.

Let wel op! Je kunt het verhaal alleen delen als het verhaal nog zichtbaar is (en dat is 24 uur na het oorspronkelijke moment van uploaden), dus je moet snel zijn!

Maar hoe deel je dan een Story waarin je niet getagd bent?

Hoe werkt het als je een verhaal ziet dat je leuk vindt of waar je zelf in zichtbaar bent, maar je bent niet getagd? Instagram biedt hier nog geen officiële functie voor, maar wij weten wel een omweggetje voor je. Door een screenshot te maken van het verhaal kun je deze zelf alsnog delen. Pro tip: houd een vinger op het scherm (als het een video is), zodat de Story helemaal clean is en je het beeld precies op het juiste moment vangt. Als het een video is die je wilt bewaren en delen, maak dan een schermopname. Hoe dit werkt is afhankelijk van je telefoon. Je kunt deze dan later uploaden als verhaal.

Bij het maken van een screenshot of schermopname verdwijnen wel alle interactiemogelijkheden van een Story. Staan er tags of hashtags in de originele story, dan komen die niet mee. Wél kun je er zelf nog tags of andere tekst overheen plaatsen. Een gratis tip van de zaak: als je een van deze manieren gaat gebruiken, is het een goed idee om de persoon van wie je de inhoud wilt delen om toestemming te vragen. Zorg er ook voor dat je deze persoon tagd.

Meer delen?

Wil je meer weten over Instagram? Kijk dan in ons themadossier over deze app. Mis je nog content of heb je vragen, laat het ons dan weten!

We hebben meer Instagram tips voor je

Zo kun je bijvoorbeeld ook lezen over:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.