Paypal

Kan je in de App Store met PayPal betalen?

/Wil je in de App Store iets kopen of in iTunes een album downloaden, dan regel je dat via je Apple ID. De kans is groot dat je ooit een creditcard hebt gekoppeld aan je Apple ID. Maar wist je dat er inmiddels op veel meer manieren kan betalen? Je kende de iTunes-tegoedkaarten waarschijnlijk al, maar je kunt in de App Store nu ook betalen met iDEAL en – uiteraard – met Apple Pay. Maar is het mogelijk om in de App Store te betalen met PayPal? En hoe doe je dat dan? TechGirl Marianne zocht het uit.

PayPal als betaalmethode

Om met PayPal te kunnen betalen heb je eerst een PayPal-account nodig en moet je die koppelen aan je Apple ID. PayPal is een veilige methode om online te kunnen betalen. Je maakt bij PayPal een account aan met je gegevens. Wil je in een online winkel betalen met PayPal, dan hoef je alleen maar je mailadres en wachtwoord in te voeren. 

Een PayPal account instellen op je iPhone

Een kort stappenplannetje, want het is supereenvoudig om PayPal toe te voegen als betaalmethode.

MobileMobile

  1. Open ‘Instellingen’ en ga naar je Apple ID. 
  2. Kies voor ‘Betaling en bezorging’.
  3. Kies voor ‘Voeg betaalmethode toe’. 
  4. Kies ‘PayPal’ en voer de verificatiecode in die je toegestuurd krijgt per sms.
  5. Voilà, PayPal is gekoppeld als betaalmethode. 

De betaalmethoden die je kan kiezen hangen af van het land waar je woont. Elke land heeft een eigen lijstje betaalmethoden. Zo is iDEAL typisch Nederlands en tref je dat alleen op het lijstje van Nederland aan. Wat je kunt gebruiken hangt ook af van bijvoorbeeld de instelling ‘Delen met gezin’ op je telefoon. Gebruik je dit voor je gezin, dan kun je bijvoorbeeld geen iDEAL betalingen koppelen aan je Apple ID.  Betalen met PayPal kan wel als je ‘Delen met Gezin’ hebt ingesteld op je telefoon.  

Kan je in de App Store met PayPal betalen?

Jazeker: je moet het even instellen op je telefoon, maar dan regel jij in een handomdraai al je Apple-aankopen via PayPal. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.