Je moet nu toestemming geven om bij een WhatsApp-groep te gaan

Hoeveel je ook van je vriendinnen houdt: dat WhatsApp-groepje dat er alleen is om elkaar een goedenacht en ‘lekker slapen’ te wensen, is misschien net even te veel van het goede. Gelukkig is er nu een nieuwe optie voor WhatsApp-groepen, al is dat misschien niet het beste voor je vriendschap…

Als je iemand toevoegt aan een WhatsApp-groep, dan moet die persoon eerst toestemming geven om te worden toegevoegd. Zo heb je niet dat je een meeting ingaat en een uur later terugkomt met tien groepen erbij à 254 berichten per stuk. Soms zit je daar helemaal niet op te wachten.

Het is natuurlijk wel zo dat het niet het allervriendelijkste is om een groep ‘af te wijzen’, maar als je irritante vrienden in je omgeving hebt die je steeds weer blijven toevoegen, ook als je er zelf uitstapt, dan ben je nu in ieder geval verlost van berichten ontvangen. Je ontvangt dan hoogstens de melding dat je voor de groep wordt gevraagd.

Zo stel je het in

Wat daarbij ook nog nieuw is, dat is dat je zelf kunt kiezen bij wie die toestemming wordt gevraagd. Vertrouw je de mensen in je contactenlijst allemaal wel, dan kun je die een soort vrijbrief geven. Wil je dit allemaal instellen? Zorg dan dat je de laatste versie van WhatsApp geïnstalleerd hebt en ga naar Menu > Instellingen > Privacy en dan Groepen. Hierin kun je dan aangeven wie jou mogen toevoegen aan groepen zonder daarvoor toestemming te hoeven vragen.

MobileMobile

Als je ervoor kiest dat niemand je zomaar mag toevoegen, dan krijg je een uitnodiging waarop je binnen 72 uur moet antwoorden. Doe je dat niet? Dan vervalt de uitnodiging. En dan krijg je van je vriendin mogelijk een appje waarom niet, wat soms een moeilijkere test is om te doorstaan dan om simpelweg maar die WhatsApp-groepen te accepteren. 😉

WhatsApp is lekker bezig de laatste tijd. Er schijnen bijvoorbeeld steeds meer WhatsApp-buurtpreventiegroepen te zijn en recentelijk is WhatsApp Business op iPhone verschenen, waarmee bedrijven via WhatsApp hun klanten kunnen helpen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten