Jabra Elite 65T review: in-ears zijn niet aan mij besteed

Ik was na de vakantie de oordopjes kwijt waar ik altijd mee hardloop. Dus toen via TechGirl de vraag kwam wie de Jabra Elite 65T wilde testen, was ik de eerste die mijn hand opstak. En ik vroeg natuurlijk om de Jabra Active Elite 65T. Ik kreeg de ‘gewone’ Jabra dopjes. Maar hé, daar kan je vast ook mee rennen.

De in-ears koppelen met de telefoon was makkelijk…

…als je eenmaal het juist knopje hebt en door hebt dat ze via de oortjes laten weten dat de oortjes gekoppeld zijn. Toen ging ik er toch maar mee hardlopen, want daar gebruik ik oordopjes voor. En daar ging het fout. Ik was nog geen 50 meter op pad toen het eerste dopje uit mijn oor viel. Jammer. Maar ja, ik had ook niet de sportieve versie. Gelukkig draag ik ook altijd een haarband tijdens het sporten. Dus daar konden de dopjes mooi onder gestopt worden. Dan bleven ze wel zitten.

Weer 250 meter verder heb ik 1 dopje uit mijn oor gehaald

Want wat hoorde ik mijzelf nu goed lopen. Het dreunde door mijn oren. Dat zal ongetwijfeld horen bij in-ears, maar boy, wat is dat irritant. (Tip: ga ook nooit iets eten als je je in-ears in hebt).

En toen liep ik de rest van het rondje met 1 dopje in mijn hand en 1 dopje in mijn oor. Prima geluid, Evy klonk luid en duidelijk door de dopjes! De bediening is wel wennen. Want harder en zachter en vooruit- en achteruit spoelen gaat met een druk links of rechts op je linker oordop. De telefoon opnemen en omgevingsgeluid aan of uit gaat met je rechterdop.

Je kunt dus je omgevingsgeluid uitsluiten

Voor hele onrustige omgevingen is dat een uitvinding. Zoals in het huis met 3 kids. Lekker rustig 🙂 Of drukke kantooromgevingen.

Nog wat bevindingen:

+ Prima geluidskwaliteit

+ Je kan er prima mee bellen en gebeld worden

MobileMobile

+ Omgevingsgeluid verminderen

+ Geen draadjes

+ De oordopjes zijn spatwater- en zweetbestendig (want getest met regen en ze bleven prima werken)

– Bij hardlopen vallen ze uit je oor. Daar zijn overigens de meningen over verdeeld. Op de site van Jabra kan je een heleboel positieve reviews lezen van rennende mensen.

– Prijzig. De Jabra Elite 65T kost 169 euro.

Even vergelijken? TechGirl Nadi testte de Cellularline Active Attitude draadloze oordopjes.

Ga ik ze zelf kopen?

Eh nee. Dit testsetje gaat weer lekker terug naar de fabriek. In-ears zijn niet mijn ding. Ik heb ondertussen mijn rendopjes met draad weer teruggevonden en ga daar lekker mee op pad. Maar gebruik je ze niet om te gaan hardlopen, bel je vaak mensen of word je gebeld en zit je in een onrustige omgeving, dan is dit misschien best iets voor jou.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.