Ring deurbel
Bron: ring.com

Is een Protect abonnement van Ring de moeite waard?

Zie jij de reclame van Ring voortdurend op de televisie en overweeg je een slimme deurbel van dat merk te kopen? Wat mij betreft een excellent idee. Je moet echter wel beslissen of en welk abonnement je hierbij wilt afsluiten. Je hebt drie opties. In dit artikel lees je wat TechGirl Jenny’s gedachten zijn over een betaald Protect abonnement van Ring.

Ring is heel handig als deurbel, maar laten we eerlijk zijn, het is vooral handig als camera als je niet thuis bent. Je kunt dan toch een beetje in de gaten houden of er iets verdachts rond je huis gebeurt en je kunt bijvoorbeeld een postbezorger die je net hebt gemist vragen om het pakje op een bepaalde plek neer te leggen (of bij bepaalde buren). Je kunt zonder extra kosten zeker gebruikmaken van je Ring-deurbel. Je krijgt dan ook de meldingen dat er bewegingen zijn rondom je deur, je kunt iemand toespreken (en die persoon jou ook), er is diefstalbeveiliging en je hebt real-time videobeelden met livebeeld.

Ring Basic Protect abonnement

Klinkt goed, maar er is iets heel handigs wat je mist. Je kunt video’s namelijk niet terugkijken. Als je dus even niet bij je telefoon in de buurt bent of de melding niet hoort, dan is het niet mogelijk om terug te kijken wie er dan bij de deur was.

MobileMobile

Heb je een Basic Protect abonnement van 30 euro per jaar, dan kan dat wel. Je kunt je videogeschiedenis 30 dagen terugkijken, je kunt video’s opslaan en delen en van de fotofunctie gebruikmaken. Erg handig dus. Er is ook nog een Protect Plus abonnement van 100 euro per jaar. Hiermee krijg je geassisteerde bewaking met Ring Alarm en een mobiele back-up voor je Ring Alarm, plus extra garantie en kortingen op Ring.com. 

Als je meer dan één Ring apparaat in huis hebt, dan is dat Plus abonnement wel de moeite waard, maar als je het bij één deurbel houdt, dan heb je meer dan genoeg aan het standaard abonnement. Ik zou wel voor een abonnement kiezen, omdat het simpelweg een kleine tantaluskwelling is om wel te weten dat er iemand aan de deur was, maar niet wie. Misschien gaan mensen er bij het zien van je Ring ook wel vanuit dat je ze ziet en nemen ze een grappig filmpje op, wat je vervolgens dan nooit kunt terugkijken.

Weten wat er speelt

Zonde toch? Het abonnement à 30 euro per jaar (of 3 euro per maand als je vooruitbetalen te gortig vindt) valt wat mij betreft ook mee qua prijs. Het is namelijk niet alleen handig om de beelden te kunnen oproepen en delen vanuit een entertainment oogpunt, maar ook als er iets ergs gebeurt. Je kunt dan maar beter de beelden hebben, zodat je die al dan niet kunt overleggen aan de politie. Tot slot is het ook een fijne gedachte om te kunnen terugkijken wat er ‘s nachts gebeurt als jij ligt te slapen, zeker als je dan niet zou wakker worden van een melding op je telefoon, zie je in ieder geval ‘s ochtends wat er gaande was.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.