Action blender

Is deze Action blender een echte Home Essential? (review)

Noem mij alsjeblieft geen keukenprinses. Ik ben al lang blij als ik een combinatie op tafel weet te flansen zonder aangebrande stukjes. Blenden… dat kan ik daarentegen wel. Er is ook geen moeilijkheid aan, behalve dan de goede ingrediënten met elkaar mixen. Sinds kort heb ik weer een nieuw mixmaatje in huis gehaald. Lees hier wat ik van mijn Action blender vind.

Design van de Action blender

De Home Essential is een blender waar zo’n 1,5 liter smoothie, soep of saus in gemaakt kan worden. Het is een vrij hoog model, maar gelukkig steekt hij niet vervelend uit. Hij is te koop in een witte variant met grijze knoppen en een doorzichtig afneembare kan. Die kan is ontzettend fijn als je jouw creatie ergens in af wilt schenken (wat 90% van de tijd wel het geval is). De deksel sluit de kan af voor het geval er iets uit wil spetteren of er een vliegje in wil vliegen.

Over het design is goed nagedacht, als in: je moet de kan goed vastklikken voor je kunt blenden (beveiligingsmaatregel), de blender heeft zuignappen aan de onderkant om te voorkomen dat het goedje wegdrilt tijdens het mixproces en ook over alle afmetingen is goed nagedacht. Ik vind het een behoorlijk stijlvolle blender, zeker voor deze prijs.

Zijn er dan ook nog verbeterpunten qua design te noemen? Zeker! Misschien was het leuk geweest als deze Action blender in meerdere kleuren verkrijgbaar was geweest, zodat het echt aansluit op je keukeninrichting. En een tweede, wellicht zelfs belangrijker ding: het schoonmaken is een beetje lastig. Je kunt de kan niet in de vaatwasser doen, maar moet hem met de hand wassen. Het is daarbij lastig om goed onderin de kan grondig schoon te maken, omdat de messen niet afneembaar zijn en in de weg zitten.

Blendt hij goed?

Absoluut! Binnen no time zijn alle stukjes tot pulp vermalen. De 4 blend-standen maken het mogelijk om nog even wat meer gas op die lolly te geven. Af en toe blijft er een stukje onderin hangen, die je in jouw brouwsel tegen kunt komen. Als je denkt dat dit het geval is bij jouw creatie, roer dan even een vork door het onderste deel van de kan en zet de Action blender nog eventjes aan. Klaar is Kees!

Geluidsoverlast…

Tja, de geluidsoverlast kan ik niet nuanceren. Hij maakt lawaai. Ik heb niet erg veel vergelijkingsmateriaal met andere blenders, zeker niet als het gaat om het high-end segment, maar toch kan ik me voorstellen dat iedere blender toch wel het nodige geluid produceert tijdens zijn blend-taakjes. Bij de Home Essential is het zo, dat hoe hoger je de blend-stand zet, des te heftiger het geluid wordt. Pluspuntje in deze donkere tijden: hij blendt zo rap, dat je je oordoppen nog niet paraat hoeft te houden. Het klusje is zo gepiept.

Prijs

14,95 euro bij de Action

Conclusie

Eerder schreef Marloes al over de Impuls blender van de Action. Als ik haar beschrijving vergelijk met mijn ervaring, dan denk ik dat mijn Home Essential toch net wat beter is dan de hare. Dat zie je ook terug in het prijskaartje natuurlijk. Het is maar net wat jij wilt 😉

Pluspunten
Minder positief
7.4

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.