instagram post

Zo maak jij een samenwerkingspost op Instagram (Instagram Collab)

Ben jij een influencer die vaker voor een samenwerking een post moet maken? Ben je iemand met meerdere accounts? Of wil jij misschien wel die leuke post waar je samen met iemand anders opstaat delen? Voorheen konden we deze berichten alleen opnieuw delen op stories. Maar sinds een tijdje kan je een post ook op een account van iemand anders plaatsen, met Instagram Collab. Hoe? Dat lees je hier!

Instagram collab aanmaken

Stap 1: Open Instagram en ga naar je profiel

Om te beginnen, open je de Instagram-app op je smartphone en ga je naar je profiel door op het profielpictogram rechtsonder in het scherm te tikken.

Stap 2: Maak een Reel of Post aan

In je profiel tik je op het ‘+’-teken om een nieuwe post te maken of klik in de onderbalk direct op het ‘+’- teken. Kies ervoor om een Reel of Bericht aan te maken.

Stap 3: Bewerk je bericht

Selecteer vervolgens de juiste video of foto waarmee je een Bericht of Reel aan wilt maken. Wil je de foto nog bewerken? Dan kan dat nu door automatisch aan te laten passen of het bericht zelf te bewerken door op ‘bewerken’ te klikken. Vind je het bericht al ok? Klik dan direct op ‘volgende’.

Stap 4: Voeg tekst toe aan je Bericht of Reel

Wanneer je tekst of hashtags wilt toevoegen aan je bericht kan dat nu door te klikken op ‘Schrijf een bijschrift”.

Stap 5: Personen taggen

Om een samenwerking aan te maken klik je op ‘personen taggen’. Klik vervolgens op ‘Bijdrager uitnodigen’. Let op: je kan maar 1 persoon uitkiezen als bijdrager! Kies je meerdere accounts? Dan is maar 1 van deze accounts de bijdrager en zal het bericht alleen op jouw pagina en 1 andere terecht komen.

Stap 6: Bericht plaatsen

Klik op ‘Klaar’. Klik op ‘Delen’.

Stap 7: Wacht op acceptatie

Het account wat gekozen is als bijdrager moet dit accepteren. Als dit gebeurt is wordt de gebruikersnaam van dat account toegevoegd aan de reel of het bericht. Deze wordt vervolgens ook gedeeld met hun volgers en weergegeven op dat profiel.

Goed om te weten bij een samenwerkingspost op Instagram

Let op: de likes en de reacties op het bericht worden op beide accounts bij elkaar gevoegd.

De oorspronkelijke auteur van het Bericht of Reel blijft de rechten behouden. Verwijdert dit account het bericht of zelfs het account? Dan wordt het ook Bericht of Reel ook verwijderd van het account van de bijdrager. Als de auteur het account op ‘prive’ zet, kunnen ook alleen deze volgers het Bericht of Reel blijven zien op het account van de bijdrager.

Dus… heb jij een samenwerking met een ander account of bedrijf? Of willen je vrienden dezelfde post delen? Post dan een bericht of reel met een tag van een bijdrager 😉

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.