Liefdesbericht

Ingezonden brief – Tinderstruggles van een man

‘Wij vrouwen’ mogen maar wat graag klagen over ons dateleed. En Tinder? Ach… dat is al helemaal kommer en kwel. Er zitten alleen maar rare mannen op, of zij die maar op één ding uit zijn. Toch? Nou ja, dat het voor mannen ook niet altijd makkelijk is, dat getuigt deze ingezonden brief wel. Omwille van privacy laten we de naam van de auteur achterwege, die is bij de redactie wel bekend. Lees maar mee…

Zaterdagavond en de kat ligt tevreden op schoot. Ik kijk naar mijn telefoon, maar die blijft stil. Na een lange relatie is het stil in huis en moet ik de kat van mijn schoot af duwen als ik wat drinken wil pakken.

In mijn dagen met mijn vriendin hoorde ik over het wonder van online daten. Vrouwen die voor het oprapen liggen bij Tinder, de verhalen over avonden wilde seks en dat jij als man wilde seksen, dat dit gewoon kon!  Als braafste jongen van de klas leek mij dit wel wat.

Nu blijkt dat Tinder geen dating-app is, maar vooral een app die jou helpt herinneren dat je als man eigenlijk niet bijzonder bent.

Ready, set, Tinder

De app installeren en het registreren van een Tinderprofiel is eenvoudig: met een paar klikken kan je aan de slag. Ik moest van Tinder een leuke foto toevoegen en dit was een probleem. Ik heb niet veel foto’s van mijzelf, en de foto’s waarop ik sta heb ik niet echt het idee dat mijn volledige sexy ‘ik’ erop staat.

Erger was dat het internet vol stond met artikelen dat ik leuk moest glimlachen. Voor mijn gevoel waren de wallen, het buikje en de krampachtige blik in mijn ogen nou niet echt de foto’s waar vrouwen wild van worden.

De oplossing lag echter bij mijn twee beste vriendinnen. Na wat twijfel stuurde ik een bericht via WhatsApp met een screenshot van mijn profiel. Welke foto’s moesten weg? Wat vind je van mijn Tinder bio? Help!

Snel heb ik geleerd dat ik niks weet van vrouwen. Alle foto’s waar ik heilig van overtuigd was moesten de prullenbak in. De foto’s die ik bijna had weggedaan moesten blijven, want ik zag er schattig uit. Het deed zeer, maar door hun adviezen zag ik wel voorzichtig het aantal matches omhooggaan.

Mijn eerste date

Chatten op Tinder is lastig. Je mag blijkbaar niet met een simpele hoi beginnen, dan negeert 40% van de Tinder matches je. Nee, je moet met een leuke openingszin komen. Die leuke openingszin kan voor de een heel goed werken en voor de ander heb je direct een unmatch te pakken. Soms vraag ik gewoon wat voor pizza ze leuk vinden of hoop ik dat ze een leuke hobby hebben waar ik over kan beginnen.

Van de vele gesprekken voel je gewoon dat een dame snel afhaakt. Je moet jezelf zijn, maar wel op dat moment de meeste interessante jongen van het moment. Dames reageren gewoon kortaf en het voelt alsof je een gesprek moet voortrekken.

Een blik in mijn chatgeschiedenis zie ik een patroon:

Ik: Dus je bent iemand die het leuk vindt om te koken?
Dame: jazeker
Ik: Wat kook je zoal?
Dame: Vega

Tinder voelt meer aan alsof ik een luxe enquête aan het invullen ben en echte gesprekken zijn zeldzaam. Wat raar aanvoelt, want de hoeveelheid dames die in hoofdletters schrijven dat ze geen seksdates willen zijn er veel.

Ook heb ik Tinder Gold eens geprobeerd. Tussen de likes zag ik een dame genaamd Tanja. Tanja was enorm aantrekkelijk, ze had 1 foto en geen bio. Ik was er heilig van overtuigd dat ze een nep-profiel was of dat het gesprek snel zou doodbloeden.

Niks was minder waar, het gesprek vloeide en al snel kwam er een date. Wel kwam ik mijzelf tegen na de date. Na een lange relatie te hebben gehad voelt kort na de break-up een date als vreemdgaan.

Ik ben jaren trouw geweest aan een vrouw en nu een bloedmooie vrouw voor me te zien was vreemd. Het voelde als vreemdgaan, maar het was geen vreemdgaan. De gesprekken duurde voort en uiteindelijk is het gestrand door mijn onzekerheid.  Ze wilde graag een relatie met mij, maar ik wil geen relatie met haar. 

Ik heb tijd nodig en dat kan ze mij niet geven. Het is balen dat Tanja en ik nooit een stel zijn geworden, maar de lijm was net droog van mijn gebroken hart.

Wat is handig op Tinder?

Je hobby is niet sexy

In mijn vrije tijd ben ik een fanatieke danser. Menig persoon waarmee ik heb gesproken heeft het idee dat dit woest aantrekkelijk is bij vrouwen. De snelste manier om een unmatch te krijgen is om te praten over dansen. Ik heb zelfs een berichtje gehad dat een dame zich heel ongemakkelijk voelt om met mij af te spreken, omdat ik haar dansen enorm zou afkraken.

Ik heb zelfs geleerd dat ik een dame niet de slaapkamer in kan dansen. Wat ik wil meegeven is dat je op Tinder niet je hobby moet laten overstemmen. Vrouwen klagen over de gym- en vis-foto’s. Ik als man zie vooral paardenfoto’s en extreem veel vrouwen die reizen. Waarom moet iedereen een selfie maken in een boeddhistische tempel?

Doe wat met je foto’s

Er zijn wetenschappelijke studies gedaan naar de perfecte Tinder foto (ja echt…). Nu zou je dit kunnen lezen en doornemen, maar laat het geslacht wat je wil scoren jou beoordelen. Vraag een vriend of vriendin wat ze je van je foto’s vinden en werk vanuit dat punt.

Mijn foto’s waren zo slecht dat ik een vriendin heb gevraagd om foto’s van mij te maken. Ik heb toen in mijn huis foto’s laten maken. We hebben zelfs verschillende outfits en poses gemaakt zodat we verschillende opties hadden.

Je gaat echt een kwaliteit in je matches zien als je foto’s net wat leuker zijn dan de korrelige selfie.

Ik kan zien dat je onzeker bent

Foto’s en Tinder biografieën zijn vaak een bron van onzekerheid. Vrouwen met hun gezicht half op de foto zijn vaak de vrouwen met meer Chrome op de bumper.  Je hebt ook vrouwen die hun profiel schrijven dat ze helemaal niks te maken willen hebben met seks, maar wel de ware liefde zoeken op het platform. Dan ga ik mij toch afvragen wat voor type man je recentelijk heeft gekwetst.

Je hebt ook vrouwen die bewust sarcastisch of grappig willen zijn in de bio, ondertussen heb ik al veel vrouwen voorbij zien komen die “Tinder graag willen uitspelen”.  

Je hebt geen privacy

Nu lijkt Tinder vrij anoniem en kan je snel iemand unmatchen. Echter heb je geen privacy op Tinder. Ik heb drie kenmerken van je nodig om jou te kunnen vinden op LinkedIn, Facebook of een ander sociaal medium.

Tik je naam, woonplaats en functietitel maar in Google en weest verbaasd hoe snel je boven komt. Nu heeft mijn enge gedrag wel een date opgeleverd, omdat ik aan haar Facebook kon zien wat voor soort katten ze had en ik kon daar mijn gesprekken op aanpassen.

Mijn tip is om niet te specifiek zijn op Tinder. Als je een in een dorp woont rondom Apeldoorn, geef je gewoon op dat je in Zwolle woont of in Apeldoorn en niet in die ene dorp.

Denk ook na over de functie die je hebt. Als je een “business controller” bent bij een grote organisatie ben je voor mij snel te vinden. Het helpt om zeker in het begin een klein beetje vaag te blijven tegenover de vreemde waarmee je chat.

Vul ook vooral niet alles in op Tinder. Sommige mensen vullen alles braaf in, maar hierdoor zet je de deur wagenwijd open voor vage interacties.

Hou het simpel

Mijn idee over daten is altijd een beetje gedateerd geweest, maar in het digitale tijdperk gaat alles veel sneller. Ik dacht altijd dat je een dame uit eten moest nemen en half programma moest gaan schrijven. Als je met iemand afspreekt, hou het dan gewoon heel simpel. Ga wat met iemand drinken of ga een potje pool spelen, maar zorg ervoor dat je een date makkelijk kan afbreken.

Ik had het geweldige idee om met een dame naar een museum te gaan en dit idee was bijzonder slecht. Al binnen de eerste minuten voelde ik geen klik en was ik totaal niet tot haar aangetrokken, maar we moesten nog het hele museum door.

Bewaar de interessante dates voor een tweede of derde date, maar verwacht niet veel van een eerste date.

Tinder Plus, Gold en gratis

Ondertussen heb ik alles van Tinder wel uitgeprobeerd en wil ik je nog handige tips meegeven. Tinder Plus kan zeker nog de moeite waard zijn voor zowel de mannen als vrouwen. Het geef je meer opties en je kan ook instellen dat mensen je alleen kunnen zien als je ze hebt geliked.

Vooral de vrouwen die een lawine van wanhopige mannen over zich heen krijgen, kan dit je de rust geven die je verdient.

Tinder Gold voelt tot nu toe zinloos. Je krijgt toegang tot top picks, maar dat voelt aan als een foto liken van Rihanna. De kans dat die met jou op een date gaat is klein tot niet aanwezig. Daarnaast kan je ook zien welke mensen jou hebben geliked, maar de kans dat jij die ene leukert hebt gemist is klein. Mocht iemand jou leuk vindt zet Tinder dat profiel boven op de stapel.

Alleen Tanja was de uitzondering, maar in de gehele maand heb ik de functionaliteiten niet echt gebruikt.

Als je het idee hebt dat je geen matches meer krijgt is het zeker wel de moeite waard om je account te verwijderen. Je begint voor een groot gedeelte vers en je zal zien dat je dan ook weer andere matches kan krijgen. Over het algemeen laat ik mijn account ongeveer een maand bestaan en begin ik weer helemaal opnieuw.

Maak van Tinder een spel

Ik geef mijzelf op Tinder mini-opdrachten. Zo mag ik bijvoorbeeld tijdens matches niet vragen wat voor werk ze doet of wat ze vandaag aan het doen is.  Een andere leuke is dat je bij je eerste drie matches zo’n fout mogelijke openingszin moet gebruiken.

Ik geef ook super likes aan hele rare profielen. Zie waar je matches naar toe gaan en in het beste geval heb je weer fantastische verhalen voor in de kroeg.

In conclusie

De matches geven soms een deuk aan mijn ego, maar ik leer wel op een snelle manier hoe ik op een gezellige en spontane manier kan flirten.

Ik heb zelfs gehad dat een date in de agenda was gezet, maar dat op de dag zelf de date is niet doorgegaan omdat we gewoon geen klik voelde. Natuurlijk is dat zuur, maar het is ook goed om dit soort ervaringen te krijgen. Mijn grootste advies is: zet gewoon een paar leuke foto’s bij je profiel, omschrijf wat je leuk en niet leuk vindt en zie waar je match naartoe gaat.

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
protheses voor kinderen
Betaalbare protheses voor kinderen

Cookies op TechGirl.nl

Wij maken gebruik van cookies op TechGirl.nl. Je kunt ze direct toestaan door op 'Accepteren' te klikken. Liever handmatig aangeven wat je wel en niet wilt toestaan? Kies dan voor 'Verander cookie settings'.

Privacy beleid | Sluiten