Mama's Meisje
Mama's Meisje

Influencer Talk – Karin Bron wil niet haar hele leven bekijken door een telefoonscherm

Sommige mensen voelen zich een mamablogger als ze een Instagramaccount aanmaken voor hun kat, maar Karin Bron van Mama’s Meisje is een echte mamablogger. Ze deelt vanalles over het moederschap en zwanger zijn op haar blog. In Influencer Talk spreken we haar over kinderwagenventilatoren, kritische moeders én echofeestjes.

Wat doe je met technologie in jouw beroep?

“Ik gebruik mijn telefoon, een heleboel social media en ik bewerk foto’s. Ik vind het heel fijn om dingen meteen actief online te zetten, in plaats van ze eerst nog ergens klaar te moeten zetten. Ik kan het ook niet goed van tevoren bedenken, zoiets moet spontaan komen. Ik gebruik om foto’s te maken zelden mijn iPhone, want de iPhone 8 maakt niet de foto’s die ik wil. Ik gebruik een Canon G7X Mark 2. Ik ben geen YouTuber, dus ik hoef gelukkig niet te editen.”

Heb je daar weleens over nagedacht, om wel te gaan YouTuben?

“Jazeker, maar ik denk niet dat het mijn ding is. Ik ga misschien ook een keer één video maken, om te kijken wat er gebeurt. Ik denk eigenlijk niet dat mijn leven interessant genoeg is om elke week een video te maken. Bovendien heb ik nogal een Twents accent, dus dan moet ik het ondertitelen, haha. Ik krijg weleens berichten van mensen die vragen of ik video’s wil maken, maar ik zie het niet zitten om dagelijks ons leven te filmen.”

Aha, maar je hebt wel een mooie camera om tenminste foto’s mee te maken. Was dat een bewuste keuze?

“Ja, ik was op zoek naar een camera die wel spiegelreflexkwaliteit geeft, maar toch een normale digitale camera is. Deze stelt zelf de belichting gemakkelijk bij en hij maakt scherpte-diepte-foto’s waarvan je zegt: wow. Al wen je ook wel weer snel aan die goede kwaliteit. Misschien wil ik wel overstappen op een spiegelreflexcamera, maar daar moet je al snel een cursus voor volgen.”

En je website, heb je die zelf in elkaar gezet?

“Ik heb het zelf gedaan via WordPress, vooral van de thema’s word ik erg blij. Zelf dan de kleuren instellen, dat gaat wel. Maar het heeft me ook heel wat frustratie gekost. Ik liep vast op de kopjes en het uitklapmenu, dus dat heb ik wel uitbesteed. Het heeft lang geduurd omdat ik mijn vingers er dan niet aan durf te branden. Vorig jaar deed ik een challenge op Facebook om de achterkant van je website op te ruimen. SEO interesseert me heel erg, vooral als het lukt, maar dat rommelen met plugins. Brr, ik ben dan toch snel bang om iets verkeerd te doen. Dus het is tot een bepaalde hoogte leuk, tot het wat ongrijpbaar wordt.”

Wat vind je nou de beste technologische uitvinding ooit?

“Het internet. Ik vind het zo heerlijk dat elk onderwerp er uitgelegd staat in Jip en Janneke-taal. Heel veel dingen zijn er makkelijker door geworden, zeker als blogger en mama.”

Wat is dan echt een gadget voor ouders die je geweldig vindt?

“Een babyfoon met camera vind ik echt heel prettig. Mijn moeder moest bijvoorbeeld steeds naar boven om te kijken wat we aan het doen waren, maar ik kan nu op afstand zien wat mijn baby of peuter doet. Dat geeft wel rust.”

Je bent druk met de kinders, voel je dan als Mama’s Meisje alsnog de druk van social media?

“Nou, inmiddels niet meer, maar dat heb ik wel een tijdje gehad. Dat gevoel van: o, ik moet iets posten. Tot ik op een dag realiseerde: waar ben ik mee bezig? Heeft iemand er last van als ik een keer niets laat horen? Wat dat betreft ben ik heel Hollands: doe maar normaal, dat is al gek genoeg. Plus, mijn leven is niet iedere dag spannend, leuk of vernieuwend. De ene keer lig ik brak met een campingsmoking op de bank, en dan heb ik een leuk jurkje aan omdat ik met vriendinnen wat ga eten. Soms zie je mensen op hun Stories dagelijks bezig, maar dat is niet de kant die ik op wil. Je kunt niet je hele leven gaan bekijken door een telefoonscherm. Ik wil dat af en toe uitzetten, want dan heb je de focus op het moment dat je er wel mee bezig bent.”

Vind je het moeilijk om Mama’s Meisje en Karin gescheiden te houden op social media?

“Ik doe wel veel privé en zakelijk door elkaar. Wat je ziet is wel echt hoe ik ben. Ik vertel bepaalde dingen ook bewust niet. De zindelijkheid van mijn dochtertje bijvoorbeeld: ze is nu drie, ze wordt op een dag tien en je weet nooit hoe lang dat terug te vinden is. Ik ga ook niet uitgebreid op Instagram zetten als ik ruzie heb met mijn vriend. Je ziet het leven wel, maar ik deel niet alles van dat leven. Als ik bijvoorbeeld met mijn vriendinnen op pad ben die ook kinderen hebben, dan zorg ik dat ze niet in beeld zijn, tenzij de mama in kwestie daar gene problemen mee heeft. Dan breng ik ze, net als mijn eigen kinderen, onherkenbaar in beeld. Alleen een vroege babyfoto van mijn kinderen zet ik erop, daarna is het afgelopen. Er zijn influencers die hun kind wél herkenbaar in beeld brengen en iedereen moet daarbij doen waar hij of zij zich goed bij voelt. Maar ik ga er zo mee om, je weet maar nooit wat voor rare focus iemand op je kind krijgt.”

Je hebt natuurlijk als moeder op het internet te maken met van die ubermoeders die alles bekritiseren, heb je daar vaak last van?

“Mwah, ik krijg wel eens kritiek maar dat valt wel mee. Bijvoorbeeld toen ik een artikel schreef over vanuit huis gaan werken. Mijn vriend werkt 60/70 uur per week, sommige mensen denken dat ik mijn carrière wegcijfer voor hem. En een tijdje geleden was er een potentiële samenwerking, maar die liep vast op het feit dat ik mijn kinderen niet in beeld wil brengen. Dat vind ik bijzonder. Je verdiept je toch eerst in met wie je gaat samenwerken?”

Doet dat iets met je, als mensen nare opmerkingen achterlaten?

“Mwah, je denkt er wel over na, al die comments. En helaas blijft één negatieve je langer bij dan de tien leuke.
Ja, dat geldt ook voor complimentjes en kritiek offline.”

Heb je zelf kritiek op een gadget, dat je bijvoorbeeld echt niet begreep dat dat verscheen?

“Poeh, daar moet ik wel even over nadenken. Ik vond wel een keer een gadget een beetje gek: ventilators die je dan op je kinderwagen kunt klikken. Dat zag er echt heel vreemd uit.”

Wat zou je zelf nog graag uitgevonden willen zien worden?

“Een robot die mijn hele huishouden doet, daar stem ik voor. Wassen, strijken, alles in de kast opbergen, stofzuigen, eten koken. Die robot hoeft ook geen emoties te hebben, want hij mag niet zeiken, gewoon werken. Verder weet ik het niet zo goed: nu denk ik, ik heb alles al, maar dan wordt er weer iets nieuws uitgevonden en dan denk ik: jeetje, wat handig.”

Nu maak je me nieuwsgierig, wanneer had je dat voor het laatst?

“Nou, je hebt bijvoorbeeld een echo-apparaatje voor thuis. Dat heb ik ook gebruikt tijdens de zwangerschap. Je maakt dan thuis echo’s. Ik gebruikte het toen ik 23 weken zwanger was, maar dan is je buik nog niet helemaal vol. Je moet dan echt even oefenen en na een paar keer kon ik inderdaad het kindje al zien. Je kunt er dan opnames van maken en filmpjes. Ik heb ze nog steeds en ik vind dat supertof. Er wordt wel een limiet aan gesteld, je kunt het maar zoveel minuten per dag doen. En er is veel minder straling dan zoals in het ziekenhuis. Ik vind het zo’n toffe uitvinding, juist omdat die zwangerschap maar zo kort duurt en je vaak maar weinig echo’s krijgt. Nu kun je ook tegen mensen om je heen zeggen van: kom gezellig langs, dan gaan we een echo doen. Iedereen is immers hartstikke nieuwsgierig.”

Wat jou betreft dus naast babyborrels, kraamvisite, babyshowers en gender reveal parties ook nog echofeestjes?

“Ja, gezellig toch? Ik ben altijd in voor een feestje!”

ADVERTENTIE

Bron foto: Lisette Lubbers.

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
Wie zei dat Facebook Pokes useless waren?

Cookies op TechGirl.nl

Wij maken gebruik van cookies op TechGirl.nl. Je kunt ze direct toestaan door op 'Accepteren' te klikken. Liever handmatig aangeven wat je wel en niet wilt toestaan? Kies dan voor 'Verander cookie settings'.

Privacy beleid | Sluiten