Het is al niet makkelijk om te kiezen voor welk merk telefoon je gaat, laat staan voor welke type je binnen dat merk gaat. TechGirl helpt, want we zetten Huawei’s nieuwe paradepaardjes uit de P20-reeks voor je op een rij.

Grootte en scherm

Met 15.5 cm is de Pro de allergrootste van de drie en met 180 gram ook de zwaarste. De P20 is 14,9 cm en 165 gram. De Lite doet zijn naam uiteraard eer aan met een lengte van 14,8 cm en 145 gram gewicht. De schermgroottes zijn in inches: 6,10 inch voor de Pro, 5,80 inch voor de P20 en 5,84 inch voor de Lite.

Batterij en geheugen

Ook qua batterij heeft de Pro een streepje voor, wat logisch is: immers heeft die ook de meeste kracht en dat heeft nu eenmaal meer energie nodig. Met 4000mAh ligt hij ruim voor op de P20 van 3400 en de Lite van 3000mAh. De processor is voor de Pro en P20 hetzelfde: een 1.8Ghz octa-core, maar waar de twee een Kirin 970 hebben, is het voor Lite een HiSilicon Kirin 659. Ook het interne geheugen van de Lite is aanzienlijk minder: 64GB, tegenover 128GB op P20 en de Pro.

Camera

De P20-lijn is er eentje die vooral moet uitblinken in fotomogelijkheden en daarvoor is natuurlijk een goede camera nodig. Waar de selfiecamera bij alle drie 24-megapixel is, heeft de achtercamera er bij de Lite slechts 16, bij de P20 20 en bij de Pro maar liefst 40-megapixel.

Kleuren

De Pro mag dan vaak aanzienlijk betere specs hebben dan de anderen, er zijn een paar punten waarop de Pro toch iets minder tof is. Uiteraard is dat de prijs, maar daar komen we zo op. Een ander iets is namelijk het aantal kleuren waarin deze verkrijgbaar is. Lite is er in drie kleuren, Pro is er in vier kleuren en de P20 is er in vijf kleuren, met als speciale kleur champagne gold. De mooiste is echter Twilight, die de kleur heeft van een olievlek. En ja, voor de girly girls onder ons: Pink Gold is alleen verkrijgbaar op de P20 en de Pro.

Prijskaartje

Zeker nu je een BKR-registratie in je nek voelt hijgen op het moment dat je tegenwoordig nog een telefoonabonnement met telefoon neemt, is het handig om te weten hoeveel geld je kwijt bent aan de telefoon wanneer je deze los koopt. De duurste is de Pro met een prijskaartje van 900 euro, gevolgd door de P20 van 650 euro en Lite 369 euro. Enorm grote prijsverschillen, dus bedenk vooraf goed waarvoor je je telefoon nu werkelijk gebruikt.

Hopelijk heb je nu beter voor ogen wat de verschillen tussen de diverse telefoons zijn van dit Chinese merk.

We hebben meer P20 artikelen voor je:

Huawei P20 pro

2 reacties

  1. Jenny

    Ik wil ook de P20 Pro in pink kopen! Weet iemand waar ik hem kan bestellen (Buiten China).

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.