HTC gaat niet helemaal lekker. Het telefoonbedrijf had ooit 19.000 medewerkers (in 2013) en zit nu op een kleine 5.000 medewerkers. Toch probeert HTC nog steeds hard om te groeien in de smartphonewereld en dat doet het nu door met een blockchain telefoon op de proppen te komen.

HTC Exodus

Het gaat om de Exodus, een telefoon die in de markt wordt benoemd als de eerste grote blockchain telefoon ter wereld. Er wordt nog maar weinig over losgelaten, maar hij moet verschijnen in het derde kwartaal van dit jaar. Hoe de telefoon eruit komt te zien is moeilijk in te schatten: er zijn alleen nog blauwdrukken gedeeld.

Misschien vraag je je af wat een blockchain telefoon eigenlijk is. Geen gekke vraag, want het is nog niet veelvoorkomend. Een blockchain telefoon zorgt ervoor dat je gedecentraliseerde applicaties gebruikt, waardoor de databron de telefoon is en deze niet ergens op het internet is. Zo heb je veel betere controle over wat er van jou op internet staat.

CryptoKitties

De telefoon wordt voorzien van CryptoKitties, waarover je al eerder kon lezen op TechGirl.nl. HTC wil de telefoon vooral inzetten om creatievelingen te helpen die digitale producten maken. Dat klinkt heel Etsy, maar dat kan natuurlijk ook alsnog worden gebruikt door bedrijven. We zullen in de komende maanden meer van het toestel horen. Dat moet ook wel: hij komt immers al bijna uit!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.