TechGirl podcast

Hoera! TechGirl Podcast wint de Podcast Award Tech & Gaming

We hebben er hard aan gewerkt en dat werk is nu bekroond: de TechGirl Podcast heeft de Podcast Award Tech & Gaming gewonnen. Onze podcast is een samenwerking tussen Anke van TechGirl en een heleboel vrouwen uit de tech die bereid zijn geweest om hun ambities, maar ook hun zorgen te delen over vrouw zijn in het techlandschap. We waren al trots op onze podcast, maar nu heeft hij een gouden randje gekregen.

Anke nam de prijs eerder deze week in ontvangst en zag gebeuren wat we vaker meemaken: het vuur werd haar aan de schoenen gelegd. ‘Jullie komen terug met de podcast? Maar zijn alle vrouwen in de tech dan niet op?’ Er zijn inderdaad maar 16 procent vrouwen in de tech werkzaam in Nederland: dat betekent dat 84 (!) procent man is. Dat zien we graag anders. We denken dat inclusiviteit veel beter werkt en we willen graag apps gebruiken die ook door vrouwen zijn ontwikkeld.

Spoiler: TechGirl is te zien vanaf 18:30 minuten 😉

Podcast Award

Het stereotype is nu eenmaal nog steeds dat technologie niet voor vrouwen is en daarom gaan veel vrouwen het bijna geloven. Zeker in een wereld waarin er geen vrouwelijke Elon Musk is. Of tenminste: ze nog niet zoveel bekendheid heeft vergaard. En moet ze per se Elon Musk zijn? Brengen vrouwen juist niet iets heel anders op tafel? In onze podcast praten we met allemaal vrouwen die een rolmodel zijn voor anderen. Die laten zien wat ze zo inspirerend vinden aan werken in het techveld.

Om met de woorden van Anke te spreken: “Maar wie kan er nou beter een app voor de pil ontwerpen, dan een vrouw? En wat dacht je van 3D printers die BH’s printen? En als we kijken naar meer generieke onderwerpen, zoals een telefoon: wist je dat een vrouwenhand juist beter gebaat is bij een slanker design? We hebben meer vrouwen nodig in de tech, juist om te zorgen dat ook deze vrouwelijke aspecten worden meegenomen in apps, gadgets, de digitale wereld. “

TechGirl Podcast luisteren

Onze podcast liet veel vrouwen aan het woord die hun stempel drukken op technologie die dagelijks wordt gebruikt. Van een appdeveloper voor de politie tot iemand die een volledige chatbot bedacht, van ethisch hacker tot VR-expert. Of wat dacht je van iemand die alles weet over de rol van digitale desinformatie in de Oekraïnese oorlog? Luister de TechGirl Podcast dus zeker even terug als je dat nog niet gedaan had. Het staat gewoon op Spotify.

Podcast awards

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.