vrouw met tablet

Hoe zit het met de snelheid van 5G versus glasvezel?

Goed – in de afgelopen maand kon je van alles lezen over 5G op TechGirl.nl. Mocht je je nu enthousiast afvragen: “Goh, zal ik nu mijn vaste internetabonnement maar opzeggen?”, let dan goed op. Er zijn een paar redenen waarom dat niet zo’n slim idee is. In dat artikel leggen we uit wat 5G versus glasvezel qua snelheid betekent.

Om je een goed beeld te geven…

Voor je doorstoomt naar het antwoord op de vraag: “Hoe zit het met 5G versus glasvezel snelheid?”, is het raadzaam om eerst wat meer over het thema te begrijpen. Lees deze artikelen daarom zeker ook even:

5G versus glasvezel snelheid…

5G wordt de nieuwe mobiele telefonie standaard en is hét vervolg op 4G. Met 5G kun je razendsnel internetten: je zult snelheden behalen van zo’n 1GB per seconde (Gbps). Ter vergelijking: 4G haalt gemiddeld een downloadsnelheid van 20 Mbps. De gemiddelde internetprovider biedt zo’n 100 Mbps. 5G lijkt op papier dus het allersnelst te zijn.

Maarrr…

Er zijn een aantal factoren die 5G wat minder betrouwbaar maken om volledig op te vertrouwen: hoe verder je je van de 5G zendmast bevindt, des te minder snel je internetverbinding zal zijn. Ook dikke muren maken het lastig om overal in huis stabiele connectie te garanderen. En natuurlijk is nog niet ieder apparaat 5G ready.

Om goed thuis te werken wil je altijd een goede internetverbinding hebben. Dat moet snel zijn, maar met 100 Mbps up- en down kom je over het algemeen goed weg. Niks irritanters dan stotterend moeten presenteren via Teams of Skype. Trouwens, nog een tip hiervoor: zorgt dat je zo min mogelijk via WiFi doet, maar je apparaten zoveel mogelijk op internetkabel aansluit. Het maakt je verbinding extra stabiel en je zult zien – het werkt een stuk sneller dan via WiFi!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.