auto bellen

Hoe werkt bluetooth in de auto?

Bluetooth in je auto is tegenwoordig bijna onmisbaar! Maar hoe werkt het eigenlijk en wat kan je er allemaal mee? En wat nu als je nu een heel oud autootje hebt maar toch de gemakken van bluetooth in je auto wil ervaren? Ik leg het je allemaal graag uit!

De slimme moderne auto!

Wanneer je een vrij nieuwe auto koopt is er een grote kans dat deze een geavanceerde boordcomputer heeft. En deze boordcomputers bevatten meestal een bluetooth-verbinding om jou van alle gemakken te voorzien. Zo kan je via bluetooth jouw auto verbinden met je mobiel. Door je mobiel te verbinden met je autoradio kun je o.a. muziek streamen naar je radio. Wanneer je – net als ik – in de ochtend soms een beetje ‘Giel-moe’ wordt, kan je heel makkelijk switchen naar jouw favoriete nummers via Spotify op je mobiel. Maar de belangrijkste functie die bluetooth in de auto te bieden heeft, is handsfree bellen.

Veilig rijden en bellen

Het lijkt zo makkelijk om even een belletje te plegen tijdens het auto rijden. Even een berichtje sturen dat je wat later bent… Maar het aantal verkeersongelukken is sinds 2013 flink gestegen en dit heeft ook te maken met het gebruik van onze smartphones in het verkeer. Het is ook niet voor niets dat het gebruik van je smartphone tijdens het rijden steeds zwaarder bestraft wordt. Je kan jouw deelname aan het verkeer eenvoudig veiliger maken door je smartphone te verbinden met je autoradio/boordcomputer via bluetooth. Zo gebruik je jouw autoradio als carkit en kun je dus veiliger bellen.

Help! Mijn auto heeft geen bluetooth…

Niet iedereen heeft standaard bluetooth in zijn auto via een boordcomputer of een autoradio met bluetooth verbinding. Toch kan je dit voor niet heel veel geld oplossen met een bluetooth carkit met FM transmitter. Deze zijn al te verkrijgen vanaf 15 euro. Deze transmitters gebruik je door ze in de aanstekerplug/autolader te stoppen. Met zo’n transmitter heb je meteen een carkit functie via de speakers van de auto, je kan muziek via een USB-stick of draadloos via bluetooth afspelen en veilig opnemen en ophangen van gesprekken. Voor zo weinig geld is het niet meer nodig om geen bluetooth meer in je auto te hebben en kan je veilig de weg op!

En voor een paar tientjes extra koop je deze:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.