JBL speaker

Hoe maak ik contact met mijn JBL-speaker en mijn smartphone?

Het is één van de fijnste geluiden ter wereld: het ‘gitaartje’ dat je hoort op het moment dat een smartphone contact maakt met een JBL-speaker. Een fijne bevestiging, zodat je zeker weet dat de muziek uit de JBL-speaker komt als je op de Spotify Play-button drukt. Maar… hoe maak je die koppeling precies? Dat doe je zo

JBL-speaker

Het koppelen van een JBL-speaker gaat helemaal niet anders, dan met welke Bluetooth-speaker dan ook. Zet het Bluetooth aan van jouw telefoon. Bij de meeste telefoons doe je dat door van boven naar beneden te swipen. Er komt dan een snelmenu in je scherm en daar kun je Bluetooth selecteren. Lukt dat niet? Ga dan naar ‘Instellingen’ op je telefoon en zet Bluetooth aan (op een iPhone betekent dit dat het schuifje groen is, op Android is het vaak blauw). 

Zet dan de JBL-speaker aan. Gaat het om een gloednieuw exemplaar, dan zal hij waarschijnlijk al in de pairing modus staan. Daarmee is het zichtbaar voor andere apparaten, zoals bijvoorbeeld telefoons. Soms moet je Bluetooth zelf aanzetten op een JBL-speaker. Vaak is er een aparte Bluetooth-knop te vinden op de speaker, maar de aan-uit-knop iets langer ingedrukt houden, helpt vaak ook. 

Bluetooth-apparaten

Je hoeft nu alleen nog op je smartphone te kijken bij de beschikbare Bluetooth-apparaten. Tik op de naam van je nieuwe JBL-systeem en de koppeling wordt gemaakt. Waarschijnlijk hoor je dan heel snel dat heerlijke gitaargeluidje waar we het net over hadden: connectie! Als je de speaker uitzet en weer aan, dan hoor je dat geluidje weer: elke keer dat je dat nu doet, maakt hij automatisch contact met je telefoon. Makkelijk hè? 

MobileMobile

Nog een laatste tip: veel JBL-speakers werken met een speciale JBL-app. Het is aan te raden die te downloaden, want hiermee kun je extra instellingen toepassen op je muziek. Denk aan extra bas of juist een wat meer helder geluid. Enjoy!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten