Bijna iedereen zal dit probleem wel herkennen: halverwege de dag je smartphone moeten opladen, omdat je batterij zo snel leeg gaat. Super irritant natuurlijk en naarmate je smartphone ouder wordt, zal de batterij alleen maar nog sneller leeglopen. In dit artikel geven wij je 8 handige tips om batterij te besparen. Dus moet jij je smartphone om de haverklap draadloos laden en ben je benieuwd naar hoe jij langer met je batterij doet? Lees dan vooral verder!
1. Apps automatisch updaten
Zorg ervoor dat je regelmatig je apps update. Sommige apps verbruiken veel batterij door bepaalde bugs. Doordat app ontwikkelaars deze verbeteren, kan dit effect hebben op de accu. Zorg er dus voor dat je regelmatig checkt of jouw apps een update nodig hebben. Je kunt apps automatisch updaten, maar dit zorgt voor veel updates op de achtergrond. Het is beter om de updates thuis of ’s avonds te doen zodat je door de dag heen genoeg batterij hebt.
2. Schermhelderheid aanpassen
Zet de helderheid van je scherm lager. Hoe hoger jouw schermhelderheid staat, hoe meer accu je smartphone verbruikt. Zeker als je ook nog een kleurrijke achtergrond hebt. Felle en lichte kleuren verbruiken namelijk meer batterij dan donkere (zwarte) achtergronden. Je kunt de helderheid op een bepaalde stand instellen zodat het niet te hoog staat maar dat je nog wel alles kunt zien.
3. Time-out scherm lager zetten
Je kunt instellen dat je scherm automatisch uitgaat na een aantal seconden of minuten bij inactiviteit. Sommige smartphonegebruikers hebben dit helemaal uitgeschakeld, waardoor je het scherm zelf moet vergrendelen. Dit kan veel batterij kosten als je jouw scherm vergeet te vergrendelen. Het is een slimme keuze om je scherm automatisch te laten vergrendelen na een aantal seconden bij inactiviteit. Het verschilt per smartphone na hoeveel seconden of minuten je de time-out kunt instellen. Wij raden aan om het zo laag mogelijk in te stellen.
4. Wi-Fi, Bluetooth en GPS uitzetten
Ben je onderweg en maak je geen gebruik van Wi-Fi, Bluetooth of GPS? Schakel het dan uit, ook wanneer je het niet gebruikt zijn de voorzieningen op de achtergrond in gebruik. GPS of locatievoorzieningen aan hebben is heel handig en kan goed van pas komen in sommige gevallen, maar als je het echt niet nodig hebt raden wij aan om het uit te schakelen om batterij te besparen.
5. Verwijder of sluit apps af die je niet gebruikt
Voor apps geldt eigenlijk hetzelfde, als je het niet gebruikt sluit het dan helemaal af of verwijder het van je smartphone. Hiermee bespaar je accu én geheugen. Het verschilt per smartphone hoe je de apps volledig afsluit. Zorg er dus voor dat je dit regelmatig door de dag heen doet om apps die op de achtergrond draaien af te sluiten.
6. Zet de trilfunctie bij meldingen uit
Hoe kun je nog meer batterij besparen? Zet de trilfunctie bij meldingen uit! De trilfunctie verbruikt namelijk flink wat energie. Heb je daarnaast ook geluid en pushmeldingen aan staan? Dan kost het erg veel van de levensduur van je batterij. Door de trilfunctie uit te schakelen, bespaar je al veel accu.
7. Gebruik een powerbank
Naast de handige tips die we hebben gegeven is er ook een andere oplossing om altijd een volle batterij te hebben. Je kunt ook gebruik maken van een powerbank. Een powerbank is handig en makkelijk mee te nemen, je kunt dan altijd en overal je smartphone opladen. Ideaal als je de genoemde instellingen niet wilt wijzigen maar toch altijd een volle batterij wilt hebben.
8. Batterij vervangen
Last but not least; je kunt natuurlijk ook je batterij laten vervangen. Het kan namelijk zijn dat de batterij van je smartphone kapot is. In dat geval zou je een nieuwe batterij moeten kopen of laten vervangen. Dit lost dan in een keer het probleem op, maar kost natuurlijk wel geld in tegenstelling tot de meeste andere tips.
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Hoesjesdirect.nl.