Dr Techgirl

Hoe krijg je een copyright-teken of euroteken met je toetsenbord?

Heb je eindelijk dat octrooi aangevraagd voor je uitvinding, moet je telkens googelen om een copyright-teken te vinden om erachter te zetten. Of ‘Speciale tekens’ openen terwijl je aan het typen bent. Kost tijd, en tijd is geld, al helemaal voor zo’n drukke uitvinder als jij. Geen zorg, TechGirl to the rescue! In deze blog leggen we je uit hoe je een copyright-teken maakt met je toetsenbord. En aangezien we het net over geld hadden, nemen we dat euroteken meteen mee.

Een copyright-teken typen op Mac

Veel tekens op Mac krijg je door de alt-toets (ook wel option-toets) te combineren met een letter. Zo krijg je een registered trademark-symbool (deze dus: ®) met option+R. Alleen krijg je geen copyright-teken met option+C, want dan krijg je dit: ç. Een copyright-teken zit op je Mac verstopt onder de G. Dat betekent option+G=©. Easy does it. In Microsoft Word doet-ie het meestal zelfs door (C) te typen. Dan maakt Word er automatisch een copyright-teken van.

Een copyright-teken typen op Windows

Windows heeft meestal nét iets minder handige foefjes om speciale tekens te krijgen dan Mac. De meeste speciale tekens zitten bij Windows verstopt onder codes op je toetsenbord. Zo krijg je een registered trademark-teken door de alt-toets in te drukken, en vervolgens 0174 te typen. Een copyright-teken op Windows krijg je met alt+169. Iets lastiger, maar aangezien jij voortaan overal dat copyright-teken achter zet vergeet je ‘m nooit meer.

MobileMobile

Een euroteken typen op Mac

Op de toetsenborden van tegenwoordig staat meestal ergens een euroteken. Op Mac is dat op de toets van de 2. Om een euroteken te typen op Mac druk je dus weer alt in, en vervolgens de 2. We zeiden het toch: easy does it.

Een euroteken typen op Windows

Ook Windows-toetsenborden zijn tegenwoordig meestal uitgerust met een eurosymbooltje. Op Windows vind je die rechtsonder op de nummer 5 toets. Gebruik de toetscombinatie alt + 5 en je euroteken verschijnt.

Een copyright-teken en euroteken typen in html

We horen het je denken: hallo, en html dan? Heb ik net mijn eigen website gebouwd, wil ik ergens prijzen of een copyright-teken neerzetten, slaat mijn hele html-code op hol omdat ik iets verkeerds heb getypt. Een copyright-teken in html is supermakkelijk: je gebruikt gewoon © in je code. Voor een euroteken gebruik je €. That’s it! Oké, en dan zeggen we het nu nog één keer: easy does it. En nou aan de slag!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.