Laptop in de zon

Het verschil tussen de ASUS Zenbooks

Wist je dat er bijna tachtig verschillende modellen zijn van de ASUS Zenbook? Je herkent ze aan de typenamen: Zenbooks hebben een naam die begint met UX. De oudste Zenbook is de UX21E – uit 2011. Maar goed, je wilt geen laptop uit 2011, je wilt een nieuwe! Dit is alles wat je moet weten over het scala aan ASUS Zenbooks.

Het is soms best een beetje een oerwoud, al die Zenbooks. Je hebt high-end-Zenbooks die je als creatieve professional kunt gebruiken, maar ook als je een laptop zoekt die je alleen gebruikt voor mailbehandeling, tekstverwerking en internetten is er een Zenbook die je perfect kan ondersteunen. Zónder enorme prijskaart. Tegen iemand zeggen dat je een Zenbook hebt, zegt in dat opzicht dus niet zo heel veel, hoewel ze allemaal wel een ding gemeen hebben: je kunt er sowieso lekker op werken als het gaat om de basis.

Windows of Chrome

Je hebt ze met Windows, je hebt ze met Chrome, je hebt ze van 13 inch en van ruim 15,5 inch, je hebt ze 2-in-1 en als ‘standaard’ laptop. Kortom, er is zo’n grote keuze in Zenbooks dat je van tevoren goed moet bedenken wat je precies met de laptop wil gaan doen om te zorgen dat je de juiste beslissing neemt. Wat in ieder geval handig is om te weten is dat een ASUS-laptop waarvan het typenummer begint met UX altijd een Zenbook is, en dat het eerste getal dat volgt staat voor de grootte van het scherm: 3 is 13 inch, 4 is 14 inch en 5 is 15 inch. 

Daarnaast zit er een verschil in de gewone ASUS Zenbook, de Zenbook S en Zenbook Pro. Dit is een belangrijk aspect om te onthouden, want de gewone Zenbook is het instapmodel, de Zenbook S is luxer en de Zenbook Pro is echt high end. Die laatsten moeten concurreren met bijvoorbeeld Macbooks, die andere met andere Chromebooks en  budget-Windows-laptops. Er is ook nog de Zenbook Flip, en dat is – zoals de naam al doet vermoeden – een 2-in-1-laptop.

MobileMobile

Welke variant je ook kiest, je schuift ze allemaal gemakkelijk in je tas (oké, niet tegelijk…). Alle ASUS Zenbooks hebben een stevige behuizing zonder daarbij heel zwaar te zijn. Dat betekent dat je je tas best eens ergens tegenaan kunt stoten zonder dat je laptop aan diggelen is, én dat je de laptop graag meedraagt: hij zal je geen hernia opleveren. En, nog even een leuk detail tussendoor: wist je dat er een soort cirkels op de buitenkant van de laptops te zien zijn die de ‘zen-filosofie’ moeten uitdragen, net als waterdruppels? Meditatie en opperste concentratie dus. 

ASUS Zenbook Duo

Op dit moment heb je een grote keuze aan Zenbooks als je in de winkel staat. Je kunt gaan voor de ASUS Zenbook Duo, die vooral herkenbaar is aan zijn grote tweede scherm boven het toetsenbord. Je krijgt er ook nog een stylus bij om te tekenen. Wel is dit een wat prijzigere laptop van ongeveer 1800 euro. Een goedkopere optie is de ASUS Zenbook UX431FA, die ongeveer 750 euro kost. Dan heb je echter geen tweede scherm, geen stylus en aanzienlijk minder power.

Echter noemen we hem niet voor niets: De ASUS Zenbook UX431FA is namelijk krachtig genoeg om Adobe Photoshop te draaien, mede dankzij de Intel Core i5-processor en het werkgeheugen van 8GB. Je ontgrendelt de laptop met de vingerafdrukscanner. Foto’s bewerken gaat goed, maar wil je video’s gaan monteren of zware games draaien, dan zal je echt naar een wat meer high end Zenbook moeten kijken. De UX433FN bijvoorbeeld, die 1300 euro kost maar daarbij wel is uitgerust met een Intel Core i7-processor en 16 GB werkgeheugen, plus een GeForce MX150 grafische kaart. Daarmee kun je prima video’s bewerken of lekker gamen. Deze laptop heeft ook nog een verlicht toetsenbord, waardoor je ook in donkere ruimtes kunt doorwerken. 

Er zitten nog heel veel Zenbooks tussen deze laptops in, dus we geven je één superbelangrijke tip: check eerst goed wat je wilt, doe research op het internet en ga eventueel nog in een winkel langs om je goed te laten adviseren. Zo weet je zeker dat je een Zenbook aanschaft die helemaal past bij jou en waar je jarenlang plezier van hebt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.