vrouw met tablet

Haal meer uit de Play Store – 5 handige tips!

De Google Play Store, die is er toch alleen om apps te downloaden? Nee, inmiddels is de Play Store veel meer dan het zoeken naar en downloaden van apps! Want naast deze basisfunctionaliteiten helpt de Play Store je onder andere meer grip op je portemonnee te houden, data te besparen en een oogje in het zeil te houden bij je kids!

1. Overzicht

Weet jij precies welke apps je inmiddels allemaal gedownload hebt? En misschien nog wel belangrijker, of ze allemaal up to date zijn? Om je een snel antwoord te geven op deze vraag heeft de Play Store hiervoor een mooi overzicht gemaakt. Hierin staan al jouw gedownloade apps, informatie over de status van de updates en daarnaast ook nog de apps die je ooit hebt geinstalleerd (en inmiddels verwijderd). 

Superhandig dus om te checken of al jouw apps wel up to date zijn en misshien wel die ene app weer terug te vinden die toch wel handig was.

Je vindt dit overzicht door op de drie streepjes links boven je scherm te klikken en vervolgens op ‘Mijn apps en games’.

2 en 3. Grip op je geld

Tijdens het zoeken naar apps kom je regelmatig ook betaalde apps tegen. En zit je nou net even krap bij kas dan zet je hem gewoon even op je verlanglijstje. Zo vind je de app op een later moment heel gemakkelijk weer terug. Geen geduld voor een verlanglijstje maar je uitgaven aan betaalde apps toch nog een beetje in de hand houden? Stel dan een budget in met een maximaal bedrag voor app aankopen per maand.

Beide opties vind je door op de 3 streepjes links boven je scherm te klikken en vervolgens op ‘Verlanglijstje’ voor die app die je heel graag wilt hebben of ‘Account’ en vervolgens ‘Transactieoverzicht’ om je budget in te stellen.

4. Data besparen

Heb je een kleine databundel of gebruik je je data gewoon liever voor het gebruiken van die toffe app? Zorg er dan voor dat het downloaden en updaten van apps alleen uitgevoerd mag worden als je een wifi-verbinding hebt. Zorg er wel voor dat je regelmatig een wifi-verbinding hebt zodat je apps up to date blijven zodat je altijd de nieuwste functies hebt en de app goed blijft ‘beveiligd’.

MobileMobile

Pas je voorkeuren aan door te klikken op de drie streepjes links bovenin je scherm en vervolgens op ‘Instellingen’ en de opties ‘Downloadvoorkeur voor app’ en ‘Apps automatisch updaten’.

5. Kids

Om ervoor te zorgen dat jouw kinderen niet ineens allerlei apps downloaden waarvan jij liever hebt dat ze deze (nog) niet kunnen gebruiken heeft de Play Store ‘Ouderlijk toezicht’. Een functie waarbij jij met een pincode het downloaden van apps beveiligd en jij je geen zorgen hoeft te maken over de zoveelste game die ze aan het spelen zijn.

Ook deze optie vind je onder ‘Instellingen’ en vervolgens de optie ‘Ouderlijk toezicht’.

En that’s it! Veel succes én hopelijk veel plezier!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten