Gooi geen negatieven weg! Maak ze digitaal

Vraag jij je ook wel eens af wat je eigenlijk moet doen met oude negatieven van vroeger? Weggooien lijkt zonde; er staan immers nog zoveel mooie foto’s op! Wat moet je doen? Helllllup!

Tegenwoordig is het wel erg gemakkelijk om een kiekje te maken. Je pakt je smartphone, klikt en gooit er eventueel nog een filter overheen. Sta je er toch niet zo mooi op? Ach, who cares? Dan maak je gewoon weer een (paar) nieuwe.

Hoe anders was dat zo’n tien jaar geleden, toen het nog de normaalste zaak van de wereld was om foto’s te maken met een wegwerpcameraatje. Daarvoor moest je echt moeite doen om goed op de foto te komen, want je had maar een beperkt aantal “shots”. En voor het afdrukken van die 24 kiekjes betaalde je een bescheiden bedrag, dus je deed echt je best voor zo’n foto. Echte nostalgie als je het mij vraagt!

Negatieven op jouw pc

Het vervelende is dat je nu waarschijnlijk met een flink aantal negatieven “zit” die je het liefst wilt digitaliseren. Voor als je het nog niet wist; dat is eigenlijk al wel een tijdje mogelijk. Voor een prijs vanaf 40 euro ben je in het bezit van een dia/negatief scanner die al jouw negatieven scant en naar een pc doorsluist. (Ik heb overigens geen idee of de link naar een “goed” exemplaar verwijst. De reviews van dit model lopen nogal uiteen. Vergelijk eerst wat dia/negatief scanners met elkaar voor je iets koopt!)

Negatieven op jouw smartphone

Zelf bewaar ik niet bijzonder veel foto’s op mijn smartphone, maar ik ken genoeg mensen die hun hele hebben en houwen op dat ding bewaren. Het zou dan ook handig zijn als zij die negatieven rechtstreeks op hun device konden zetten. Ooh, wacht. Dat kan sinds kort!

MobileMobile

De Lomography Smartphone Film Scanner is binnenkort beschikbaar voor een prijs vanaf 50 Amerikaanse dollars.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.