Goed idee voor een app? Zo laat je een app ontwikkelen!

Goed idee voor een app? Zo laat je een app ontwikkelen!

Heb jij een goed idee voor een app, maar kun- (of wil) je ‘m zelf niet bouwen? Dan zal je uitwijken naar iemand die de app voor jou gaat ontwikkelen. In dit artikel lees je wat je kunt doen en hoe het ontwikkelen van een app in z’n werk gaat. En ehh, laat je ons ook je top-idee even weten? Wie weet schrijven we er dan over. 😉

1. Maak je idee voor een app zo helder mogelijk

Goed. Je hebt een idee voor een app. Heb je overal over nagedacht? Is het helder wat ’t doel moet zijn van je app? Hoe gaat de app ’t leven van de gebruiker makkelijker maken? Waar gaat ‘ie voor dienen en waarom zouden gebruikers jouw app moeten verkiezen boven een mobiele website? Voor welke devices moet de app allemaal geschikt zijn? Naast mobiele devices, heb je bijvoorbeeld ook smartwatches die apps ondersteunen. En ook niet onbelangrijk: is er een verdienmodel en zo ja, wat voor verdienmodel heeft je app dan?

Je kunt jezelf onder andere bovenstaande vragen stellen. Zo, heb je dit goed in kaart gebracht, ga dan verder naar de volgende stap.

2. Doe onderzoek: bestaat er al zo’n app?

Je zal in ieder geval wat onderzoek doen. Bestaat er al een app die doet wat jouw app moet doen? Of zijn er apps die die functies al geïntegreerd hebben? En voor welke devices dan? Download de apps, bekijk de werking en doe je bevindingen. Uit je onderzoek moet blijken of er op de app-markt ‘ruimte’ is voor jouw app. En good to know: als er al een app bestaat zoals dat van jou, betekent dat absoluut niet dat je meteen moet kappen met je idee. Integendeel zelfs, misschien maak je ‘m wel beter! Je moet natuurlijk wel even opletten op eventuele copyrights of andere zaken. Kopiëren mag natuurlijk niet.

3. Schrijf een (kort) plan voor je app

Verwerk in je plan alle bovenstaande bevindingen. Dus je eigen idee, maar ook de resultaten van je onderzoek. Als je een app laat ontwikkelen, is het voor de app-ontwikkelaars erg fijn om mee te kunnen lezen in het proces. En hoe meer voorwerk jij doet en hoe helder jouw idee is, hoe fijner ’t is voor de mensen die ’t daadwerkelijk zullen bouwen. Zie het als een mini-dossier. Voeg hier ook nog iets nieuws aan toe: marketing. Hoe ga jij ervoor zorgen dat mensen je app downloaden? Al je hersenspinsels en ideeën mogen hier in.

4. Maak je de app alleen, of ga je op zoek naar partners?

En dan, #bossbabe… Wil je de app alleen realiseren, of ga je op zoek naar partners? Misschien kun je een samenwerking vinden waar beide partijen wat aan hebben. Denk bijvoorbeeld aan een partij die al een goede community heeft, of een database met relevante info. Die info heb jij nodig, en zij hebben misschien wel die app die jij hebt bedacht nodig.

5. En dan: de app laten ontwikkelen

Top, je hebt alles beschreven en bedacht. Je onderzoek is gedaan en je hebt optioneel partners gevonden. Tijd om de app de laten maken! Nu moet je op zoek gaan naar een betrouwbare partij, eentje goed een app ontwikkelen kan en die goed luistert naar jouw wensen. Het is niet alleen code waar ’t bij het maken van een app om draait: ook usability en vormgeving zijn belangrijk. Daarnaast moet de app natuurlijk in de app-stores komen. Het draait allemaal om maatwerk. Een full-service bureau doet dat allemaal ‘in huis’ – net zo makkelijk!

Waar wacht je nog op? Go, go, go: zet die app in de markt!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met DTT – apps, web & games.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.