Getest: Nanoleaf Aurora ‘Smarter by design’ lamp

Ohh lieve allen, ik mocht de Nanoleaf Aurora reviewen. Hóe tof is dat? Ik ben dol op gadgets die je huis een stukje mooier en slimmer maken en de Nanoleaf Aurora is daar één van.

Unboxing

Het is altijd een feestje om zoiets uit te pakken. In de header van dit artikel vind je mijn ‘unboxing video’. Vol verbazing (‘hè, nóg een kabel?’) en geluk ging ik aan de slag. En binnen 30 minuten had ik ‘m uitgepakt, in elkaar geklikt en aan de muur geplakt. Op het oog hangt het recht. Gelukkig ook maar, want ik was door mijn enthousiasme even vergeten dat ik het eerst even uit moest tekenen of waterpas moest maken. Verder gaat dat klikken en plakken (dat klinkt heel oneerbiedig – maar zo simpel is het echt) heel vlot. En extra fijn: aan het ophangen komt geen hamer of schroef te pas.

‘Smarter by design’

De 9 nanoled panelen zijn dus gemakkelijk aan elkaar te klikken, in iedere gewenste vorm. Dat doe je middels de linkers die in het pakket zitten. Die zorgen voor de stroomtoevoer naar alle panelen. Met de plakstrips (je krijgt er 28 bij, maar iedere dubbelzijdige tape voor op de muur is geschikt) plak je ze aan de wand. Ik heb niet een hele gladde wand en was daarom best wel angstig of de strips hun werk zouden doen. Na 3,5 week kan ik zeggen dat ‘ie muurvast zit. Pun intended.

Ik installeerde de bijbehorende app (Nanoleaf Smarter Series) op m’n Android telefoon, koppelde deze met m’n wifi et voilà: alles klaar voor gebruik. Een extra pluspuntje trouwens voor het feit dat je in de app meteen de door jou gekozen vorm van de panelen ziet. Smart!

Klein minpuntje: het lange witte snoer dat aan de controller vastzit. Ik snap uiteraard wel dat ‘ie niet zomaar op batterijen kan werken, maar toch.

16 miljoen kleuren

In de app vind je al een aantal kant-en-klare effecten gereed voor gebruik. Bijvoorbeeld het effect ‘Love’, met mooie roze tinten, of het effect ‘Fireplace’, dat een candlelight dinner sfeertje creëert. Ik vind de lampen echte moodboosters. De brightness van de lampen is in te stellen, evenals de snelheid van de effecten en de transition stijl.

Aansturen met je stem

Ik heb helaas geen iPhone, maar had ik dat wel dan kon ik de lampen via Siri aansturen met mijn stem. Ik vind voice control zó tof! Hopelijk komt ’t ook gauw voor Android.

Nanoleaf Aurora kopen?

Je koopt de Nanoleaf Aurora via de website van Beaumotica. De starterskit kost €209,95 en daarin vind je 9 panelen, 9 linkers, 1 controller, 28 plakstrips en 1 kabel (die in 3 delen komt, haha).
De bijbehorende app is gratis te downloaden via de Google Play Store en via de App Store van Apple.

Hoe vind jij deze smart lights?

Ik ben benieuwd naar jouw mening! Ben je net zo enthousiast als ik? Voor tips kan je me altijd tweeten (@TechgirlNL of @NadiZoetebier) of laat een reactie achter in de comments.

Bonustip: abonneer je op het Techgirl Youtubekanaal en mis geen enkele video.

Design
9.5
Gebruiksvriendelijkheid
8.5
App
7
Prijs
7.5
Voordelen
Veel effecten en kleurenschema's
Flexibel design, zelf aan te passen
Gadget om te hebben, trekt de aandacht
Nadelen
Soms kan de app geen verbinding krijgen met de lampen
Overdag niet altijd een eye-catcher (witte panelen)
8.1

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.