Getest: Jouw voordeur openen met een smartphone

REPOST | Dit artikel verscheen eerder in maart 2017, maar is gezien de huidige corona crisis, meer dan relevant om te reposten. Lees maar mee…

We zijn gewend de deur met een sleutel te openen, zo deden we dat immers altijd. Maar dat is nu verleden tijd. En daar is geen grote en dure verbouwing voor nodig. Er is Nuki.

Klinkt moeilijk… is het niet…

De Nuki bevestig je namelijk gewoon op je bestaande slot. Je doet de sleutel aan de binnenkant in de deur, klemt de Nuki erop en klaar. “Hoe werkt dat dan”, hoor ik je denken?

Eigenlijk is de Nuki niets anders dan een ronddraaiend motortje dat precies op je slot past. Is dat dan wel veilig? Het lijkt er wel op. Via End to End encryption worden gegevens doorgegeven. Alleen door gebruik van deze lange, ingewikkelde code, kan het slot via software geopend worden.

Je kunt via de App Store de Nuki app downloaden en moet een aantal stappen doorlopen, voordat je via bluetooth de Nuki aan je telefoon kunt koppelen. Heel moeilijk is het niet, maar je moet het wel even doen.

Handig?

Ik was in het begin enigszins sceptisch, maar nu de Nuki op z’n plaats zit, is het toch wel handig. Wanneer je boodschappen hebt gedaan en de auto parkeert, druk je nog even op de Nuki-app. Met de boodschappentassen loop je direct naar binnen. Geen gedoe meer. Je kunt immers altijd met de Nuki naar binnen.

En wat trouwens heel handig is: je kunt mensen toegang geven tot jouw huis dankzij Nuki (je geeft ze dus een soort sleutel).

Dat kan de verloskundige zijn, de schoonmaakster of je schoonmoeder. In de app kun je zelfs een tijdslot aanbrengen waarin ze binnen mogen komen. Als de schoonmaakster tussen 9.00 en 9.30 uur begint, kun je binnen dat tijdsframe Nuki toegankelijk maken op haar persoonlijke app. Voor of na die tijd werkt de Nuki gewoon niet. Dus je sleutel onder de mat verstoppen (of die sleutelkastjes bij bejaarden) is niet meer nodig. Jij stelt dit zelf in via de app en verstuurt de code naar je gast. Die voert de code in op haar smartphone en klaar is Kees (of Klara).

Zijn er ook nadelen?

Misschien alleen de prijs. Vanaf 229 euro heb je er één namelijk. In combinatie met een bridge (waarmee je openen via wifi ook mogelijk maakt) betaal je in totaal 299 euro. Het lijkt zo simpel te gaan. Dan is de prijs wellicht wat heftig, maar vergeet niet dat er heel wat software in zit die jouw voordeur moet beveiligen. De installatie is bovendien heel simpel, de app werkt doeltreffend en is voor iedereen duidelijk. Wat een topproduct!

Pluspunten
Minder positief
8.4

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.