Getest: het slimme wiegje mamaRoo Sleep

Getest: het slimme wiegje mamaRoo Sleep

Uren wiegen om je baby (alsnog lastig) in slaap te krijgen en te houden? Niet als het aan 4moms ligt! Het bedrijf ontwikkelde de mamaRoo sleep: een innovatief babybedje (schommelwieg) om je newborn te leren slapen. TechGirl Nadi testte ‘m uit met haar zoontje Jae van 3,5 maand oud.

Een baby moet nog leren om te slapen. Dat hoort er bij. In de baarmoeder ging dat bijna als vanzelf. Door het geschommel, de baarmoedergeluiden (white noise!) en de hartslag/geur van mama hoefde ons kleintje daar niet eens moeite te doen om in slaap te vallen. Dat is nu wel even anders. In de avonden wil hij al wel goed in z’n bedje en op zijn kamertje slapen, maar overdag… overdag leren we ‘m dat nog. En hij is ook nog zo klein en jong, dus we hebben daar absoluut geen haast bij. Dat hoort erbij!

Uit frustratie van onze baby komen daar weleens (lees: regelmatig) huilbuien bij kijken. Je ziet en hoort gewoon aan je kleintje: ik wil slapen. Wiegen dan maar weer, en hopen dat-ie blijft slapen als ik ‘m weg leg. Natuurlijk vind ik ’t heerlijk om ons zoontje in slaap te wiegen en dicht bij me te dragen. Dat is genieten voor zowel mij als voor baby. Helemaal omdat die van ons helemaal niet zo’n knuffelkont is, dus ieder moment koester ik. Ze zijn maar één keer zo klein als vandaag! En wiegen en sussen hoort ook écht bij ’t ouderschap, maar… het is evengoed oké om slimme hulpjes zoals de mamaRoo sleep in te zetten. En zeg nou eerlijk: slaap voor baby = slaap voor mama (en papa!). Heel fijn dus dat we de kans krijgen om dit slimme babybedje uit te testen.

De mamaRoo sleep in het kort

De mamaRoo sleep is een innovatief en slim babybedje (schommelwiegje). Je kunt de mamaRoo sleep met het touchpanel of met een app bedienen, waarop je de diverse standen van wiegen kunt instellen. Er zijn in totaal 5 bewegingen mogelijk. Ook kun je via een timer aangeven hoelang de mamaRoo moet wiegen en heeft ‘ie ingebouwde natuurgeluiden inclusief een sussend geluid. Een all-in-one unit als ’t gaat om in slaap brengen, dus. De mamaRoo sleep is te gebruiken tot je kindje zelfstandig rechtop kan zitten of op handen en knieën zichzelf opheft. Dat is rond de zes tot negen maanden of 11 kilo.

Het wieg je is van het bedrijf 4moms, dat vooral bekend is van de slimme wipstoeltjes, die je – net als de mamaRoo sleep – met een app kunt bedienen. 

De mamaRoo sleep in elkaar zetten

… is zo gepiept! In de doos vind je de vier pootjes van de mamaRoo, een matrasje en de basis, waar het wiegje al op zit. En natuurlijk de stekker voor de stroomtoevoer. Het enige dat je nog moet doen is de vier pootjes onder de basis klikken (je hebt hier dus geen gereedschap voor nodig) en het wiegmandje opklappen volgens de instructies die op de mamaRoo sleep staan geschreven. Matrasje er in, de stekker kan in ’t stopcontact en je mamaRoo sleep is al klaar voor gebruik! Er zit namelijk een bedieningspaneel op ’t geheel, waar je alles mee kunt aansturen. De app (die heel handig is en werkt via Bluetooth – download ‘m hier voor iOS of Android) is bijna optioneel, zou je zeggen. Ook zonder app is het babybedje volledig en ook goed te bedienen.

mamaRoo-app

Het wiegje staat bij ons op de slaapkamer. Het is best een ‘groot’ wiegje in zijn kamer (waar al een eigen ledikantje staat), dus wij hebben besloten om ‘m bij ons op de kamer neer te zetten. De afmeting van de mamaRoo sleep is 99x86x61 centimeter. De hoogte is variabel in te stellen met de pootjes. Het wiegje beweegt zich binnen deze afmetingen.

En… slaapt m’n baby (beter)?

Als we onze zoon er halfslaperig in leggen, dus net zoals we in zijn eigen bed ook zouden doen, dan slaapt hij prima in ’t wiegje. En als hij niet slaapt, kijkt hij rustig rond. Door het witte gaas heen kan hij deels meekijken in onze kamer en dat vindt hij maar al te interessant. Hij is hoe dan ook rustiger dan in zijn eigen bedje en slaapt bij ons op de kamer goed in dit slimme wiegje! Is hij helemaal hysterisch en in een flinke huilbui, dan helpt het hier niet om hem meteen in de mamaRoo sleep te leggen. Dan is het gewoon even lekker zelf wiegen en zodra hij weer rustig is kunnen we ‘m er wel weer inleggen.

Wat erg prettig is, is dat het wiegje dus zowel via de app als via het panel op de wieg is te bedienen. De lampjes lichten op zodra je het touchpanel raakt, maar dimmen ook vrij gauw weer. Zo houd je je baby er niet mee wakker.

Al met al: dit wiegje is ideaal om je handen heel even vrij te hebben. Maar, en dat is echt iets dat je je altijd moet beseffen, als je kindje écht niet wil slapen, dan zal ook dit wiegje niet helpen. Dan zul je meer in de strijd moeten gooien, bijvoorbeeld inbakeren, op de arm wiegen, voeding… en zo is er een heel rijtje dat je af kunt gaan.

Wat werkt voor jouw baby? Aftasten maar!

Er zijn vier ingebouwde geluiden: ventilator, oceaan, regen en een sussend geluid. We gebruiken vooral het eerste geluid, dat lijkt ’t meest op de white noise-geluiden die we hem vaker aanbieden (en die er goed werken). Qua wiegbewegingen zitten er vijf varianten op: car ride, kangaroo, tree swing, rock a bye en wave. De bewegingen zijn in te stellen in vijf sterktes: van licht wiegen tot aan steviger wiegen. Het is even aftasten wat ’t beste werkt voor je kindje. Bij onze zoon is de ‘car ride’ beweging favoriet, en dan het liefst op standje 1 of 2 (dus rustiger). Dat hadden wij beiden niet verwacht, want als we ‘m op de arm wiegen dan moet dat wel een stukje steviger. Maar zo zie je maar weer: echt álles is anders bij iedere baby.

Extra accessoires voor de mamaRoo sleep

Er zijn diverse, extra accessoires voor de mamaRoo sleep te verkrijgen. Als eerste heb je de ‘sleep basket’. Voor €49,95 heb je een handige opbergmand onder ’t wiegje. Zo heb je altijd luiers, billendoekjes en hydrofiele doeken bij de hand. Onder ’t wiegje is ruimte zat, dus zonde als je ’t niet gebruikt. Voor €24,95 kun je een speciaal mamaRoo sleep sheet (laken) aanschaffen. Er zit al een hoeslaken bij je mamaRoo sleep, maar wil je een extra laken (voor kindjes die wat meer spugen, of voor ongelukjes), dan schaf je ook deze aan via hun website.

Schaf dit slimme babywiegje aan met korting

Wil je de mamaRoo sleep aanschaffen? Vanuit TechGirl mogen we 5% korting geven! Ga naar https://shop4moms.nl/discount/TechGirl en je korting wordt automatisch verwerkt bij het afrekenen. Zo kost de mamaRoo sleep geen € 469,00, maar € 445,55 (inclusief verzending)!

Getest: het slimme wiegje mamaRoo Sleep
Automatisch je baby (in slaap) wiegen met de mamaroo sleep: niet de 'holy grail', wel een héél handig extraatje
Pluspunten
Veel variatie in wieg-bewegingen
Aan te sturen met zowel app als bedieningspanel
Ingebouwde (white noise) geluiden
Snel op te zetten en te installeren (binnen 10 minuten)
Minder positief
Groot wiegje vergeleken traditionele wiegjes (maar, het heeft natuurlijk ook ruimte nodig om te wiegen)
Het is een investering qua prijs, en ze groeien er relatief snel uit
8

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.