Getest: de goudkleurige Western Digital My Passport externe harde schijf

Getest: de goudkleurige WD ‘My Passport’ externe harde schijf

Een externe harde schijf die níet lomp en groot is. Dat willen we wel! En dan ook nog eentje die wél stijlvol is (I mean: goud/rosé-kleurig – love it!). Heel fijn dat we de prestaties van de WD ‘My Passport’ konden testen, want naast visueel aantrekkelijk is ’t voor een externe harde schijf natuurlijk belangrijk dat-ie kan presteren.

Ik heb zelf een oudere Macbook Pro. Zo eentje die qua opslag continu volloopt, dus qua testen is ’t voor mij nu ideaal. Neem bijvoorbeeld programma’s zoals Adobe Photoshop of Adobe Premiere Pro: die kan ik alleen aanslingeren als ik een externe bron voor opslag achter m’n laptop hang. En dat heb ik getest met de Western Digital ‘My Passport’. En ik kan je al verklappen: het is een kleine snelheidsduivel!

What’s in the box?

In de doos zit natuurlijk de externe harde schijf. De behuizing is van metaal, maar voelt niet zwaar. Daarnaast vind je nog een kabel met USB-C aansluiting om ‘m aan je computer te hangen. Nu heb ik zelf nog een reguliere USB-aansluiting, maar ook daar is aan gedacht: er zit een klein koppelstukje bij.

Het aansluiten is niet al te moeilijk: plug ‘m in je laptop en je bent good to go! Systeemeisen voor gebruik zijn Windows 10 en/of 8.1, macOS Catalina, Mojave or High Sierra.

Kleine snelheidsduivel

Goed. Het is dus een kleine, lichte externe harde schijf. En ik snap wel dat ze ‘m Passport noemen, want dit is ideaal voor op reis (of voor buiten de deur). Ook heel fijn voor digital nomads en creatievelingen op wereldreis. De externe schijf is met haar afmetingen van 10 cm x 6 cm net iets groter dan een regulier pasje in je portemonnee. En ook fijn: met haar gewicht van nog geen 50 gram sjouw je geen grote units mee in je tas.

MobileMobile

De maximale leessnelheid is 1050 MB/s en de maximale schrijfsnelheid is 1000 MB/s. Da’s flink, en dat merk ik ook. Het wegschrijven van bewerkte video’s en foto’s is binnen no-time gedaan. Ook het overzetten van files van mijn laptop duurt niet lang.

Ook het verwerken van grote (grafische) bestanden in Adobe Photoshop en Adobe Premiere Pro is geen probleem. Mijn laptop hapert niet meer onder de opslag-druk, en de externe schijf schrijft netjes alles weg.

Je kunt je bestanden uiteraard vergrendelen met een wachtwoord.

In welke uitvoering koop je de WD My Passport?

De opslaggrootte die wij hebben getest is 1 TB, maar je hebt ze ook in de uitvoering van 500 GB en 2 TB. Andere kleuren in de serie zijn ‘Midnight Blue’, ‘Red’ en ‘Space Grey’. Je scoort zo’n gouden My Passport met 1TB voor €174,99.

Getest: de goudkleurige Western Digital My Passport externe harde schijf
Kleine snelheidsduivel!
Stijlvol, snel en compact: je ideale opslag voor op reis!
Pluspunten
Compact
Snel
Lichtgewicht
Visueel aantrekkelijk
Minder positief
Behuizing is stevig, maar voelt minder stevig
9

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.