Ga op Koningsdag naar de digitale kleedjesmarkt

Helaas zijn fysieke evenementen dit jaar nog steeds niet toegestaan tijdens Koningsdag. Gelukkig wordt er genoeg digitaal georganiseerd, zoals het bezoek van de koninklijke familie aan Eindhoven. Wie treurt om de afwezigheid van de kleedjesmarkt heeft geluk: je kan namelijk een digitale kleedjesmarkt bezoeken in je eigen gemeente.

De digitale kleedjesmarkten worden georganiseerd door Nextdoor, een buurtapp waar je lokale tips kunt krijgen, artikelen kunt (ver)kopen en meer. Om tradities in stand te houden, heeft Nextdoor voor elke Nederlandse gemeente een digitale groep aangemaakt waarin mensen tussen 9.00 en 21.00 uur hun spulletjes kunnen verkopen en spulletjes van buurtgenoten kunnen kopen.

Dit jaar is de tweede editie van ’s Nederlands grootste digitale kleedjesmarkt. In 2020 waren er in totaal 355 groepen met in totaal 12.000 kleedjes. De meest populaire items waren toen: kinderkleding, spelletjes en boeken. 

MobileMobile

Vorig jaar waren er veel deelnemers aan de kleedjesmarkt te zien in de grotere steden zoals Utrecht, Amsterdam en Rotterdam waar de vrijmarkt traditioneel erg groot is. Maar ook in steden als Almere, Hilversum, Dordrecht, Ede en in het Westland was de Digitale Kleedjesmarkt erg populair.

Hoe bezoek je de digitale kleedjesmarkt?

Maak een account aan op Nextdoor en log in. Vervolgens kan je op de groepsnaam ‘Digitale kleedjesmarkt + {gemeentenaam}’ zoeken om de kleedjesmarkt van jouw gemeente te vinden. Op 27 april kan je door alle foto’s van aangeboden spullen bladeren en persoonlijk contact opnemen met de verkoper om de koop af te ronden. Simpel toch?

Hoe rol je je eigen digitale kleedje uit?

Wil je een eigen kleedje neerleggen, dan kan je je Nextdoor alvast aanmelden om een plekje veilig te stellen. Maak een account aan op Nextdoor, log in en zoek de digitale kleedjesmarkt van jouwe gemeente. Op Koningsdag kan je dan foto’s van je spullen uploaden en een beschrijving + prijs erbij zetten. Vervolgens kan je de spullen verkopen in de groep. Geïnteresseerden nemen dan digitaal contact met je op.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.