camera laptop

Foto’s overzetten van sd kaart naar computer

Veel laptops bieden tegenwoordig een ingebouwd sd kaartslot. Handig om foto’s van je spiegelreflexcamera te halen! Maar wordt die optie niet geboden, dan moet je de kiekjes toch op een andere manier van je sd kaart naar je computer krijgen. No worries: daar zijn oplossingen voor! Bijvoorbeeld een USB 3.0 kaartlezer.

Wat is een USB 3.0 kaartlezer?

Het is een klein apparaatje dat je in de USB-ingang van de computer/laptop kunt steken. Aan de andere kant van de kaartlezer stop je de micro sd kaart. Zodra je de combinatie in de laptop steekt, zal hij een melding geven dat er een apparaat wordt herkend. Wanneer je daarop klikt kun je door alle folders klikken die op jouw micro sd kaart staan.

Van sd kaart naar computer…

Leuk in theorie, maar om te zien of dit prettig werkt, moest ik er zelf ook één testen natuurlijk. Nou, dat heb ik gedaan met de micro sd kaart die in mijn spiegelreflex camera zat. Afgelopen maand heb ik flink wat foto’s geschoten in Japan! Van SanDisk kreeg ik de MobileMate USB 3.0 kaartlezer om mijn foto’s netjes naar de computer te kunnen zetten. En natuurlijk breng ik geen verrassing door te zeggen dat het gewoon werkt.

En ook andersom!

In theorie kun je het ook andersom proberen (heb ik alleen zelf nog niet gedaan). Als je films hebt op je laptop, dan kun je die eenvoudig op je sd kaart van je smartphone zetten, zodat je niet hoeft te streamen onderweg. Scheelt toch weer de nodige MB-tjes!

Een beetje sceptisch…

Het is natuurlijk een ideaal apparaatje als je geen ingebouwd sd kaartslot in je laptop hebt natuurlijk. Scheelt je weer gedoe met jouw camera koppelen aan de computer en dan alle gegevens eraf te halen. Alleen… met een kabel kan het ook. Hoeveel meer moeite is het om een kabel vast te maken aan je pc, dan wanneer je er een USB 3.0 kaartlezer in stopt? Daarbij hebben de meeste laptops ook gewoon een ingebouwd sd kaartslot, dus heb je helemaal geen kabel nodig.

MobileMobile

In het kader van transparantie: na het schrijven van dit artikel heb ik de USB 3.0 kaartlezer cadeau gekregen van SanDisk.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.