festival tent

Camping tips: zo vind je je tent weer terug

Dit artikel werd vorig jaar geschreven voor ons festival dossier. Nu zit dat er helaas niet in, maar deze tip is ook toepasbaar voor jouw vakantie in eigen land. Let maar op – Één van de dingen die je ongetwijfeld een keer gaat doen als je naar een (meerdaags) festival gaat, is slapen in een tent. En niemand vindt het leuk om aan het einde van een intensieve festivaldag nog uren te moeten zoeken naar zijn of haar tent die ‘ergens op camping B’ staat. Noteer daarom vast deze festival camping tips, want zó vind je op ieder festival je tent weer terug! 

There’s an app for that

Scenario: 3 uur ’s nachts, jij en je vriend of vriendin zijn onderweg naar jullie tent. Je vriend of vriendin zegt: “Ik ga nog even plassen” en jullie besluiten elkaar bij de tent te ontmoeten. Heb jij eindelijk jullie tent gevonden, krijg je na een halfuur een appje met de vraag ‘WAAR IS ONZE TENT?’. Je kunt moeilijk “HIER!” schreeuwen midden in de nacht. De snelle oplossing: zaklamp van je telefoon aan en op en neer springen. Maar waarschijnlijk ben je ook om 3 uur ’s nachts niet de enige die met zijn zaklamp rondloopt, dus erg succesvol zul je niet zijn. Wil je sneller succes (en dus sneller kunnen slapen), dan download je de gratis app Banner in de App Store of via Google Play. Alleen nog even ‘Hierzo, ik wil slapen!’ invoeren, kleurtje kiezen en de tekst loopt als LED-lichtjes door je beeld. En omhoog houden maar!

Find my iPhone, eh, tent

Mocht je nu überhaupt je tent al niet weten te vinden, dan is óók daar (uiteraard) een app voor. Na het opzetten van je tent download je gratis Tent Finder in de App Store of via Google Play en pinpoint je precies waar je slaapplek zich bevindt. Je kunt er zelfs een paar foto’s van de omgeving bij zetten als referentie, en de ‘Torch’ gebruiken als verlichting (mocht je zaklamp ’t niet doen). Op basis van GPS helpt de app de weg precies terug te vinden, en hij berekent zelfs hoe lang je onderweg bent.

MobileMobile

Geen zin in nóg een app op je telefoon? Dan kun je met Google Maps en Apple Maps de locatie van je tent markeren. Open een van beide apps, houd je vinger op de plek waar je bent en voilá, je hebt een speld geplaatst. Eventueel nog ‘markeren als favoriet’ en aan het einde van de dag lig je binnen no time op je luchtbedje.

Heliumballonnen aan je tent

Wil je een lekkere old school oplossing of weet je nu al dat je telefoon aan het einde van de dag leeg is? Bind dan een trosje heliumballonnen aan je tentstokken. Hopen dat ze niet gejat worden, anders heb je er nog niks aan, maar je hebt in elk geval (tijdelijk) tegelijkertijd je tent opgefleurd.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.