© Linelle Deunk (KRO-NCRV)
© Linelle Deunk (KRO-NCRV)

Eveline van den Boom: “Je droombaan creëer je zelf!”

Als je ‘Hij is een Zij’ hebt gekeken, dan heb je al met een gedeelte van Eveline kennisgemaakt. Daar heb je kunnen zien dat ze super stoer haar eigen vliegtuig heeft en dat ze samen met Arie Boomsma vliegt. Maar in deze vrouw schuilt ook een programmeur en ondernemer!

Het programma ‘Hij is een Zij’ zit er inmiddels voor Eveline op. Haar transitie is voltooid en ze is klaar voor de nieuwe fase in haar leven. Ze zet zich via Transvisie nog steeds in voor transgenders, maar is ondertussen druk bezig met haar eigen bedrijf. Het ondernemen is een plek waar Eveline zich in thuis voelt naast programmeren. Via haar website verkoopt ze ervaringen die per direct geregeld en vastgelegd kunnen worden. Zo kan je bijvoorbeeld een vliegles regelen en inplannen via haar site.

“Veel mensen die mij leren kennen, vinden het gaaf wat ik allemaal doe. Voor mij was het in eerste instantie een uitvlucht. Ik had in mijn jeugd niet veel vrienden en ben ook nog hoogbegaafd. In plaats van af te spreken met vrienden zat ik thuis achter de pc en studeerde. Ik kreeg de behoefte om iets neer te zetten waar ik trots op kon zijn. Het was een tijd waarin we onze eerste mobieltjes ook overal met ons mee namen. Hierop besloot ik met mijn kennis van programmeren op in te spelen en zo ontstond mijn eerste eigen bedrijf. Dit werd al snel een succes en tijdens mijn studie kenden mijn studiegenoten mij vooral vanwege mijn site. Hoe ik eigenlijk heette, wisten de meesten geloof ik niet eens.”

“Ondanks het succes van mijn bedrijf voelde ik me nog niet helemaal thuis en ik verkocht mijn bedrijf. Ondertussen bleef het ondernemersgevoel wel kriebelen en ook het programmeren ben ik blijven doen. Er kwam een kans voorbij waardoor ik weer meer in contact kon komen met klanten in plaats
van bedrijven. Die greep ik aan en daar is mijn huidige bedrijf door ontstaan. Ik verkoop ervaringen aan mensen en dat is heel mooi om te kunnen doen.”

“Mijn transitie heeft heel veel tijd in beslag genomen en had ook echt mijn focus nodig. Ik weet nog goed hoe trots ik me voelde toen ik voor het eerst in een jurk op mijn kantoor verscheen. Dankzij mijn succes op zakelijk gebied heb ik keuzes binnen mijn transitie kunnen maken die voor mij belangrijk waren. Dit zou voor iedereen zo moeten zijn en via Transvisie zet ik me hier dan ook heel hard voor in. Nu is het tijd om me weer te focussen op mijzelf en mijn bedrijf.”

“Doordat ik naast het zakelijke en financiële aspect ook weet hoe ik moet programmeren, heb ik een voorsprong. Wanneer ik mensen inhuur om te programmeren weet ik al van tevoren waar ze tegenaan kunnen lopen. Hoewel ik soms ook droom van een wat simpeler bestaan en gewoon een baan te nemen als programmeur, zou ik me als vrouw in mantelpak toch ook niet direct, tussen de toch nog vooral mannelijke programmeurs, thuis voelen. Wie weet moet dat ooit nog een volgende stap voor mij worden: een bedrijf met alleen maar vrouwelijke programmeurs. Door mijn doorzettingsvermogen is het mij gelukt om zelf mijn droombaan te creëren. Ben je niet tevreden in het leven pak dan de kans om je eigen geluk te creëren. Het is nooit te laat om het roer om te gooien.”

Foto door: Linelle Deunk (KRO-NCRV)

Dit interview verscheen in de terugkerende reeks van ‘Techgirl van de Maand‘. Vind jij dat Eveline dé Techgirl van maart 2017 moet worden? Stem vanaf 27 maart op haar! Give her all your support!

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
nieuwe smartphone kopen - smartphone foto's verbergen
Smartphone foto’s verbergen: ja, het kan!

Cookies op TechGirl.nl

Wij maken gebruik van cookies op TechGirl.nl. Je kunt ze direct toestaan door op 'Accepteren' te klikken. Liever handmatig aangeven wat je wel en niet wilt toestaan? Kies dan voor 'Verander cookie settings'.

Privacy beleid | Sluiten