elektrische scooter huren - Anke

Elektrische scooter huren – na een testrit weet je of elektrisch rijden wel/niet bij jou past!

Een elektrische scooter huren of kopen: waarom zou je daar voor willen kiezen? Nou… omdat het niet zo vervuilend is als rijden op benzine, én het zit er dik in dat we over een aantal jaren niet eens meer anders kunnen. Hoe dat zit en of dat elektrische rijden wel zo fijn is? TechGirl Anke onderzocht het voor jou met een elektrische scooter testrit bij Rayci (in Apeldoorn).

Hoe zit het met de regelgeving?

De Nederlandse overheid heeft bepaald dat er vanaf 2025 geen snorfietsen meer verkocht mogen worden die op fossiele brandstoffen rijden. Pech dus als jouw oudje het begeeft. Je kunt dan geen nieuwe benzine snorfiets in de winkel kopen.

Op dit moment bestaan er in sommige steden al milieuzones voor snor- en bromfietsen. In Amsterdam mag je met een brommer of snorfiets van 2010 of ouder al niet de bebouwde kom inrijden. In enkele gevallen kun je een ontheffing krijgen, maar liever gok je daar niet op. In de komende jaren zullen steeds meer steden zulke milieuzones voor benzine snorfietsen gaan instellen.

Snorfietsen moeten er dus al aan geloven, en naar verwachting zal de wetgeving voor brommers ook snel worden aangepast. Op dit moment wordt 2030 als streefdatum genoemd om de verkoop van benzine bromfietsen te verbieden.

Het alternatief: de elektrische scooter

Het alternatief voor een benzine scooter is natuurlijk de elektrische scooter. Er zijn een paar overduidelijke verschillen met de ‘standaard scooter’ zoals we die kennen, maar kende je dit hele rijtje al? De elektrische scooter:

  • maakt geen/nauwelijks geluid;
  • laad je op aan het stopcontact;
  • kost per 100 kilometer, ongeveer 50 cent aan stroom;
  • trekt veel sneller op;
  • heeft minder onderhoud nodig dan een benzine scooter.

Uitzonderingen op de regel daar gelaten natuurlijk.

Of het bij jou past? Huur een elektrische scooter!

Benieuwd of een elektrische scooter bij jou past? Mijn tip: huur er eerst één voor je tot aanschaf overgaat. Een elektrische scooter rijdt anders, dan de exemplaren die je al gewend bent. Bovendien kun je ook wat experimenteren met verschillende varianten: van groot tot klein en ook qua actieradius zijn ze niet allemaal hetzelfde.

Ik kreeg zelf een proefrit door Rayci aangeboden. Deze elektrische scooter speciaalzaak verkoopt en verhuurt scooters. Je vind er onder meer deze toffe echoppers, maar ook de bekende merken als Niu en Super Soco. Je huurt er een voor één uur, twee, drie of meer. Zo kun je niet alleen ervaren hoe het is om op een elektrische scooter te rijden, maar maak je er ook direct een leuke dag van.

Rayci heeft een ideale ligging in Apeldoorn, waardoor je niet alleen gemakkelijk door de stad tourt, maar ook de Veluwe kunt bezoeken en de Groene Parels van Apeldoorn. Bekijk het hele aanbod op de Rayci site

Tijdelijke winactie!

Uit ervaring kan ik zeggen: dit is zó leuk om te doen. Ik heb in tijden niet zo’n leuke dag meegemaakt. Je krijgt voor vertrek een routekaart mee (op je telefoon). Die klem je in de houder op het stuur. Gas geven maar, en gaan met die banaan. Het is fluisterstil, dus je hoeft je geen zorgen te maken om gehoorschade, of dat je asociaal veel geluid maakt in die prachtige omgeving.

Je kunt een elektrische scooter al huren vanaf 25 euro per rit. En… wil je helemaal met je neus in de boter vallen? Doe dan nu mee met de tijdelijke winactie op Rayci’s Instagram. Tot 17 september maak je kans om gratis met twee e-choppers te touren over de Veluwe. Sla je slag!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.