De allereerste intelligente supermarkt is hier: Amazon Go

Ja, je leest het goed. De allereerste intelligente supermarkt is geboren. Amazon Go is een concept van webwinkel Amazon. De supermarkt staat in Seattle, Washington en je doet hier je boodschappen zónder bij een kassa af te rekenen.

Niet alleen huizen worden slimmer, ook supermarkten gaan mee in de trend. De winkel van Amazon Go is gebaseerd op diverse technologieën, waaronder Artificial Intelligence, ‘deep learning’ algoritmen en sensoren. De winkel is voorzien van camera’s en de schappen zijn voorzien van gewichtssensoren. Op deze manier worden alle aankopen geautomatiseerd. Het hele concept is gebouwd op geofencingtechnologie (via je smartphone) om de klantervaring, supply chain- en voorraadbeheer te stroomlijnen.

Hoe werkt Amazon Go?

Je gebruikt de Amazon Go app (Android en iOS) om jezelf in de supermarkt in te checken. Hier log je met je Amazon-account in.

Nu is ’t tijd om te shoppen. Alles wat je aan boodschappen pakt wordt automatisch in je virtuele mandje gelegd. En twijfel je toch over een product? Zodra je ’t teruglegt wordt het ook weer uit je mandje gehaald.  Er is geen kassa of ‘check-out’ systeem, je loopt simpelweg de winkel weer uit. Vlak daarna krijg je je virtuele bonnetje en betaal je via je Amazon-account. Amazon noemt het ‘Just Walk Out Technology’. Bekijk vooral ook even de video in de header om een goed beeld te krijgen.

Handig extraatje: je kan ook gebruikers toevoegen aan je Amazon-account, zodat je met je hele gezin op één rekening shopt.

Ben je in Seattle? Hop dan even langs! De winkel is te vinden op 2131 7th Ave, Seattle (WA) en is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 uur ’s ochtends en 21.00 uur ’s avonds. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.