Samsung Freestyle

Eerste impressie van nieuwe Samsung projector ‘The Freestyle’

Tijdens CES 2022 in januari lanceerde Samsung hun nieuwste gadget: The Freestyle. Dit is een slimme, draagbare projector. Vorige week mocht TechGirl Hilde zelf kennismaken met dit product tijdens de House of Freestyle. In dit artikel lees je haar impressie van dit product.

The Freestyle is een lichte projector, slimme luidspreker en sfeerverlichting ineen. The Freestyle weegt slechts 830 gram en zorgt ervoor dat elk oppervlak makkelijk omgetoverd kan worden tot een scherm. In tegenstelling tot de bestaande projectoren kan The Freestyle overal gebruikt worden, zoals tafels, vloeren, muren en zelfs plafonds. Er is geen apart scherm meer nodig en de achtergrond hoeft ook niet wit te zijn.

De projectie kan je tot wel 100 inch vergroten, wat betekent dat je een groot stuk muur kan bedekken. Door de dubbele passieve subwoofer krijg je een zuivere bas die 360 graden op The Freestyle te horen is. Hierdoor hoort elke kijker het geluid even goed.

Waar gebruik je een portable projector voor?

De vraag is meer wáár je het product gebruikt, dan waarvoor. Je kan het namelijk gebruiken om zo ongeveer alles te kijken wat je maar wil en dan óók nog eens waar je maar wil.

Enkele toepassingen die tijdens de House of Freestyle getoond werden waren:

  • TV kijken in de woonkamer
  • Kookfilmpjes afspelen in de keuken
  • Relaxfilmpje kijken in bad
  • Projectie op een schilderdoek in de kinderkamer
  • Sfeerfilmpje in de gang
  • Film op het plafond (te zien vanuit bed) in de slaapkamer
  • Gamen met de Nintendo Switch
  • Projectie van een tweede scherm wanneer gekoppeld aan de Samsung Tab.

Door de 180 graden draaifunctie kan je het beeld namelijk overal projecteren. Of de kwaliteit daarna goed is, is een tweede vraag. Wat The Freestyle heel goed zelf kan, is het scherm automatisch scherpstellen. Dit maakt The Freestyle erg makkelijk in gebruik.

Verdere details

Op dit moment heb je voor het gebruik van The Freestyle nog een kabel nodig. Helemaal portable is hij daarom nog niet. Samsung had dat gelukkig ook snel door en er is een speciaal op maat gemaakte powerbank onderweg. Deze zal in mei op de markt komen en perfect aansluiten op de projector.

De prijs van The Freestyle is nog wel een dingetje. In Nederland zal hij voor 999,- te koop zijn, wat een flinke prijs is. Aan de ene kant is het te begrijpen, gezien de multifunctionele inzetbaarheid. Aan de andere kant slaat Samsung de plank wel een beetje mis, gezien de doelgroep die ze willen bereiken. Die zullen voor deze prijs namelijk én een goede TV én een tablet kunnen kopen.

Ben je nu net zo nieuwsgierig geworden als dat ik ben? Binnenkort mogen wij The Freestyle reviewen. Heb je vragen over dit product of wil je iets weten, reageer hier dan even. Dan kijken we of we het mee kunnen nemen in de test.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.