Samsung Galaxy S21

Eenmalige weergave WhatsApp foto’s en video’s: hoe werkt dat?

Je kent het wel; je wil een foto sturen naar één van je vrienden maar vindt het eigenlijk geen prettig idee dat ze de foto op kunnen slaan in hun galerij en vaker kunnen bekijken of doorsturen. Gelukkig heeft WhatsApp dit ook meegekregen en een nieuwe feature toegevoegd: de eenmalige weergave. Hiermee laat je foto’s en video’s maar één keer zien in WhatsApp en kan de ander de foto’s en video’s niet ergens opslaan. Hoe het werkt? Wij leggen het je uit!

Wat is eenmalige weergave?

Komen alle foto’s en video’s die vrienden, familie en collega’s jou sturen in jouw galerij? Dan herken je vast wel dat moment dat je een foto aan het zoeken bent en ineens foto’s tegenkomt waar je van schrikt! Die zijn dan verzonden in een groepsapp en in jouw galerij terecht gekomen… Niet altijd wenselijk 😉

Gelukkig heeft WhatsApp al jaren de optie dat je je dat kunt uitzetten, waardoor niet meer alle dingen die verzonden worden via WhatsApp automatisch in jouw galerij terechtkomen. Toch is het idee van Snapchat ook prettig: een foto sturen die helemaal nergens opgeslagen wordt. Dat vond WhatsApp ook en daarom hebben ze een nieuwe feature toegevoegd: Eenmalige weergave. Een feature waarbij je media verstuurt via WhatsApp, en weer verdwijnt nadat de ander de chat heeft geopend. De ander kan de foto’s en video’s niet opslaan en niet doorsturen.

Hoe zet je de eenmalige weergave aan?

Zowel voor iPhone als Android is het een functionaliteit die je aan kunt zetten via WhatsApp zelf.

Zie het icoontje rechtsonder met het cijfertje ‘1’

Klik op het cijfertje ‘1’ in de balk waar je het onderschrift toe kunt voegen. De ander krijgt de foto of video te zien en kan deze eenmalig openen en niet doorsturen en/of opslaan in de galerij.

MobileMobile

Het account dat je een bericht stuurt, krijgt dit als volgt te zien:

De ontvanger kan de afbeelding of video eenmalig openen en daarna niet meer.

Kan een screenshot maken wel?

Helemaal veilig is het niet. Je kunt niet zomaar alle mogelijke foto’s verzenden, want screenshots maken… dat kan wel. Krijg je daar dan een melding van net zoals bij Snapchat? Nee, helaas, dat niet. Denk dus goed na voordat je een foto stuurt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.